Vesti
Društvo

Besplatno letovanje za đake iz Klokota

Na besplatno letovanje na crnogorskom primorju jutros je otišlo 110 učenika iz opštine Klokot.
Besplatno letovanje za đake iz Klokota
Baošići (Foto montenegro-accommodation.me)

Opština Klokot na besplatno letovanje šalje učenike koji su završili četvrti i osmi razred osnovnih škola i maturante srednjih škola.

Učenici će, zajedno sa vodičima, u narednih 10 dana boraviti u letovalištu Baošići kod Herceg Novog.

Gradonačelnik Klokota Srećko Spasić učenicima je poželeo srećan put i istako da se nada da će ovo putovanje mališanima biti podstrek za dalje druženje i školovanje.

“Drago nam je da će pojedini učenici po prvi put boraviti na moru. Želimo da im ovo letovanje bude priprema za nove izazove u narednoj školskoj godini. Važno je reći da za troškove letovanja ove dece iz budžeta naše opštine nećemo izdvojiti ni jedan cent, vec će letovanje finansirati naši prijatelji, među kojima su opština Čajetina, manastir Hilandar i drugi”, kaže Spasić.

Učenike iz opštine Klokot bi tokom boravka na vrnogorskoj obali trebalo da poseti i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Opština Klokot prvi put organizuje ovakvo putovanje.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023