Vesti
Društvo

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac

Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Protesti ispred Skupštine Srbije (Foto Beta,Luka Filipović)

Protest je počeo malo nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je te mere najavio.

Pojedini učesnici skupa pište, pojedini duvaju u vuvuzele, lupaju šerpe i uzvikuju pogrdne parole protiv predsednika.

Saobraćaj u ulici Kneza Miloša je blokiran, a građani i dalje pristižu.

Policija je posle 15 minuta uspela večeras da izbaci građane koji su ušli u hol Skupštine Srbije i policajci u opremi za razbijanje demonstracija obezbeđuje ulaz u zgradu parlamenta. U jednom trenutku je policija bacila i suzavac posle čega su okupljeni počeli da se sklanjaju.

Vrata parlamenta su razvaljena, a srušene su i sprave za pregled posetioca.

Deo demonstranata pokušao je da se gura sa policijom, koja je demonstrante potisnula do vrata i zatvorila ih.

U Skupšini je bila i policija u opremi za razbijanje demonstracija, koja je na ulazu napravila kordon.

Među onima koji su upali u Skupštinu je i bivši poslanik Srđan Nogo. Kako je rekao jedan policajac za N1, policija je mirana, a građani ih gađaju.

 Ostale vesti

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021