Vesti
Društvo

Autobus sa KS tablicama vraćen sa Končulja

Pripadnici MUP-a Srbije nisu dozvolili autobusu preduzeća ,,Tandems" iz Štrpca, koji saobraća na liniji Štrpce – Beograd, da pređe administrativni prelaz Končulj, saznaje RTV Kim.
Autobus sa KS tablicama vraćen sa Končulja
Foto krstarica.com

Autobus preduzeća “Tandems” vraćen je danas sa prelaza Končulj uz obrazloženje da je od noćas stupio na snagu novi zakon kojim su predviđeni novi uslovi za ulazak autobusa sa kosovskim registarskim oznakama u Srbiju.

Srpski policajci nisu dozvolili da autobus, koji je ranije bez problema prelazio administrativnu lniju, uđe u Srbiju, bez obzira što su se u vozilu nalazili i putnici koji su krenuli u Beograd na zakazane preglede.

“Policajci su grubo izvređali i izbacili vozača iz kancelarije uz napomenu da su oni vlast i zakon", rekao je jedan od putnika za RTV Kim.

Jedna od putnica, koja studira pravo, objasnila je policajcu da svaki zakon stupa na snagu 8 dana nakon donošenja i nikako ne sme da se primenjuje prvog dana donošenja, naročito ako je to vikend.

“Policajac je i na to grubo reagovao i rekao da on ne zna kako se primenjuje zakon, ali da danas neće pustiti autobus”, rečeno je RTV Kim.

Poilicajci nisu dozvolili vozaču čak ni da se okrene na prvom parkingu iza prelaza, već je vozač morao da vozi autobus u rikverc da bi napustio prelaz Končulj.

Deo putnika se istim autobusom vratio u Gnjilane i Štrpce.

Putnici, koji su morali da nastave put za Beograd, administrativni prelaz su po jakom vetru i snegu prešli peške i taksijima se uputili prema Bujanovcu.Ostale vesti

EU uz dogovor s Nemačkom usvojila plan o automobilima posle 2035.
Ministri Evropske unije usvojili su plan da od 2035. novi automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje mogu da se registruju samo ako koriste klimatski neutralna goriva, saopštila je švedska ministarka energetike Eba Buš.
  • 28.03.2023
Srbija među evropskim zemljama sa najviše slučajeva zastrašivanja novinara
Srbija je u 2022. bila jedna od evropskih zemalja sa najviše zabeleženih slučajeva uznemiravanja i zastrašivanja novinara, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju partnerskih organizacija Platforme Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara.
  • 28.03.2023
Goraždevac: Već dva meseca bez predsednika PO, građani bez plata i drugih davanja
Mnogi žitelji Goraždevca trenutno jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer već dva meseca Vlada Srbije okleva da imenuje predsednika Privremenog organa za Peć. Radnici ovog tela ne primaju plate već tri meseca, poljoprivrednici po prvi put nemaju mogućnost da apliciraju za podršku u repromaterijalu za prolećnu setvu, a stali su i svi ostali procesi u nadležnosti predsednika. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu za Radio Goraždevac da će pomoći i krivicu svaljuju na bivšeg predsednika Miloša Dimitrijevića, jer nije predao pečat. Dimitrijević kaže da će izvršiti primopredaju ali da nema sa kim, jer Vlada ne imenuje novo lice.
  • 28.03.2023
Javni poziv za dodelu stanova u Lapljem Selu i Gračanici
Кomisija za sprovođenje trogodišnjeg stambenog programa Opštine Gračanica raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahteva za dodelu stambenih jedinica u Lapljem Selu i Gračanici.
  • 28.03.2023
Poetski karavan Vlaste Cenića u Velikoj Hoči

U organizaciji Doma kulture „Gračanica“ poznati pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti Vlasta Cenić posetio je danas Veliku Hoču, gde je u OŠ "Svetozar Marković" recitovao stihove svojih pesama učenicima.

  • 28.03.2023
Nova galerija u Mitrovici: Od slika, edukativnog programa, do restauracije nameštaja
Kosovska Mitrovica bogatija je za još jednu umetničku galeriju. U pitanju je galerija „369“, koju su juče samoinicijativno otvorile dipolomirane slikarke Anđela Radenković i Sanja Živković. Ove umetnice su za KoSSev portal govorile o tome kako su došle na ideju da otvore sopstvenu galeriju, o predstojećim aktvinostima, kao i o planovima za budućnost.
  • 28.03.2023