Vesti
Društvo

Austrija zabranila letove sa Zapadnog Balkana

Austrija je proširila listu zemalja iz kojih avionima neće biti dozvoljeno sletanje u ovu zemlju.
Austrija zabranila letove sa Zapadnog Balkana
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Zabrana se odnosi na letove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Moldavije i Egipta, javlja Asošiejted Pres.

Ministarstvo zdravlja Austrije objavilo je kako se mere uvode zbog smanjenja mogućnosti širenja korona virusa, a stupaju na snagu od srede, 15. jula.

Portparol "Austrian Erlajns"-a Peter N. Tir izjavio je za RSE da će ova kompanija, iako zvanično nije obaveštena o odluci austrijskih vlasti, u narednim danima razmotriti ovu odluku.

“Još uvek se odlučuje u tome. Verovatno ćemo o tome odlučiti sutra. Trenutno pokušavamo da proverimo sa vlastima da li je barem moguće realizirati tranzitne letove. Ukoliko ne, onda ćemo verovatno morati da ih obustavimo”, kazao je Tir.

On je dodao da je za sada Austrija donela odluku o obustavi letova sa 18 zemalja.

Ova kompanija inače ima direktne letove sa Prištinom, Sarajevom, Beogradom, Podgoricom i Tiranom.

Iste mere od ranije vrede i za Belorusiju, Britaniju, Kinu, Iran, Portugal, Rusiju, Švedsku i Ukrajinu. Ovim zemljama se samo produžuje trajanje mera zabrane letova.

Postoje izuzeci za letove kojima se Austrijanci vraćaju u domovinu, zatim kojima se prevoze zdravstveni ili poljoprivredni radnici, precizirano je u odluci.

Nova mera će uticati na aviokompanije uključujući "Austrian Erlajns", "Er Srbija", "Montenegro Erlajns" i "Viz Er".

Zabrana će biti na snazi najmanje do 31. jula.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020