Vesti
Društvo

Asfaltiranje, parking, pešačka staza i ulična rasveta

U Gračanici je u toku izgradnja ulice na deonici puta između Pošte i naselja Padalište. Meštani Gračanice kažu da su zadovoljni, a iz opštine ističu da se gradi na osnovu prioriteta.
Asfaltiranje, parking, pešačka staza i ulična rasveta
Ulica ka Padalištu (Foto Kim)

Menadžer ovog projekta ispred Opštine Gračanica, Sunčica Trajković, kaže da je ulica koja vodi ka Padalištu jedna od najnebezbednijih sa saobraćaj zbog brojnih nedostataka. Rekonstrukcija ove ulice čija je dužina oko 700 metara počela je prošle nedelje.

„Ova ulica nam je prioritet. Biće izgrađen kolovoz u širini od 5,5 metara, pešačka staza dužinom celog kolovoza u širini od metar i po, a u jednom delu deonice puta biće izgrađen i parking prostor koji je do sada bio veliki problem za vozače. Takođe će biti postavljeni atmosferski kolektori i ulična rasveta“, kazala je za Kim menadžerka projekta Sunčica Trajković.

Meštani Gračanice, a pogotovo oni koji stanuju ili rade u ulici koja vodi ka Padalištu, ističu da je njena rekonstrukcija najbitnija zbog bezbednosti dece.

„Drago nam je što su rešili da srede ulicu koja je do sada bila jako tesna i opasna. Zadovoljni jer će biti bezbednije za decu što je najvažnije“, kazao je Momčilo Josifović iz Gračanice.

„Značiće puno zbog izlivanja vode koja je u ulici pravila poplave“, rekla je Radmila Nedeljković iz Gračanice.

Vrednost projekta je 165.500 hiljada evra. Predviđeno je da radovi budu gotovi za mesec dana.Ostale vesti

Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020