Vesti
Društvo

Artan Lili srcem u Kosovskoj Mitrovici

Koncertom beogradskog benda Artan Lili u Krim klubu, u Kosovskoj Mitrovici, sinoć je obeležen Dan Evrope.
Artan Lili srcem u Kosovskoj Mitrovici
Bend Artan Lili(Foto RKP)

Veliki broj fanova i znatiželjnih, uživalo je uz numere ovog pop-rok benda.

Bojan Slačala, frontmen grupe Artan Lili, kaže za Radio Kontakt Plus da je ovaj bend nastao sasvim slučajno.

“Postojimo već 5-6 godina, no vreme tako brzo prolazi da mi se čini da je prošlo 15 godina. Nađe se ekipa i kockice se slože. To se desi jednom u životu ili se ne desi nikad. Kliknula je cela stvar i onda su krenule da se nižu pesme i koncerti", kaže Slačala.

Slačala dodaje, da njihove pesme iako govore o svakodnevnim problemima sa kojima se susreće običan čovek, sadrže i motiv ljubavi...

“Tekstovi se pre svega tiču naših života i ljudi sa ovog podneblja. Ljubav u pesmama je jako zastupljena i negde se o ljubavi najviše priča i dobro da je tako”, dodaje Slačala.

Iako su na sceni tek 6 godina, iz benda kažu da dobijaju pozitivne reakcije publike gde god da nastupaju.

“U suštini, gde god da sviramo uvek bude dobra žurka. Imamo dosta fanova, kao i znatiželjnih koji su nas samo videli preko ekrana kako mi nešto plešemo. Dobro se zabave na našoj svirci i na kraju budu sa nama na bini - od nedavno je postao to neki naš fazon i mi smo mnogo srećni zbog toga”, kaže Slačala.

Članovi benda veruju da je publika uživala u njihovim pesmama i nadaju se ponovnom dolasku u Kosovsku Mitrovicu.

“Večeras je baš bilo sjajno u Mitrovici i nadamo se da ćemo opet doći da podelimo ljubav sa vama. Drago nam je da smo mogli da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Preporučiću ovo mesto ostalim bendovima i nadam se da će oni doći i pokupiti istu energiju kao i mi, i podeliti sa publikom”, poručuju članovi benda.

Artan Lili je pop-rok bend, oformljen 2013. godine u Beogradu.

Organizator ovog događaja je Evropska kuća, a povodom Dana Evrope.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021