Arlov podelio stipendije i novogodišnje paketiće

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov,  uručio je danas stipendije za šestoro dece sa Kosova i Metohije, a na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice podelio je mališanima novgodišnje paketiće.

Podeli ovaj članak sa:
 • Arlov sa mališanima sa severa (Foto Kontakt plus)

U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Arlov je danas podelio 6 stipendija za šestoro dece sa KiM, koju već nekoliko godina zahvaljujući humanim ljudima stipendira Odbor.

Podeljeno je 2 400 KM za period od januara do aprila ove godine, odnosno 400 evra po detetu.

Među stipendistima je i osmomesečna devojčica Kristina Vuković, deveto dete porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je rekao da stipendije dodeljene deci predstavljaju kako vid pomoći njima i njihovim porodicama, tako i podsticaj da rade još bolje.

“Republika Srpska uvek stoji uz srpsku decu, u svim projektima našeg Odbora. Zato ovim stipendijama i paketićima, kao i porodici Vuković sa devetoro dece,ali i svima vama, želimo srećne praznike, dobar i miran život na KiM” – rekao je Arlov.

Mališanima, koji se trenutno nalaze na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice, podeljeni su paketi. Dr Zoran Savić, načelnik pedijatrije ovaj čin vidi kao tradicionalan.

“Svake Srpske Nove godine, gospodin Arlov i deca iz Republike Srpske, poklon paketićima obraduju decu koja se nalaze na dečijem odeljenju”, istakao je Savić.

Zamenik direktora KBC Dr Zlatan Elek, zahvalio se u ime uprave, zaposlenih i pacijenata KBC, narodu Republike Srpske, na kako je rekao, pomoći i brizi, koju vode o narodu na Kosovu i Metohiji.

“Posebno se zahvaljujemo gospodinu Arlovu koji ima toliko energije da pored toga što pomaže našem Kliničko-bolničkom centru I našim obolelila, pomaže i drugoj oboleloj deci koja se nalaze van ove naše ustanove kao što je organizacija “Podrži me”. Nadam se da će ovakvih akcija biti I u 2020.godini”, rekao je Elek.

Arlov je najavio, da će lekarima iz KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, biti uručen poziv od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske, kako bi napravili jedan vid saradnje sa tamošnjim kolegama.

“Banja Luka je jedan veliki, univerzitetski Klinički centar i verujem da će imati šta tamo da vide. A mi ćemo i u ovoj 2020. godini, nastaviti da pomažemo deci i sigurno ćemo završiti izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je on.

Humanitarna akademija, treća po redu, pod nazivom “Podrži me”, za pomoć oboleloj deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, održava se danas u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

Akademiju organizuje Udruženje roditelja ”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, uz veliku pomoć Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Iz Udruženja roditelja "Podrži me" saopšteno je da je Republika Srpska, kao i svake godine, i ovoga puta pokazala svoju humanost prema srpskom narodu Kosova i Metohije.

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane