Vesti
Društvo

Arlov podelio stipendije i novogodišnje paketiće

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov,  uručio je danas stipendije za šestoro dece sa Kosova i Metohije, a na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice podelio je mališanima novgodišnje paketiće.
Arlov podelio stipendije i novogodišnje paketiće
Arlov sa mališanima sa severa (Foto Kontakt plus)

U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Arlov je danas podelio 6 stipendija za šestoro dece sa KiM, koju već nekoliko godina zahvaljujući humanim ljudima stipendira Odbor.

Podeljeno je 2 400 KM za period od januara do aprila ove godine, odnosno 400 evra po detetu.

Među stipendistima je i osmomesečna devojčica Kristina Vuković, deveto dete porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je rekao da stipendije dodeljene deci predstavljaju kako vid pomoći njima i njihovim porodicama, tako i podsticaj da rade još bolje.

“Republika Srpska uvek stoji uz srpsku decu, u svim projektima našeg Odbora. Zato ovim stipendijama i paketićima, kao i porodici Vuković sa devetoro dece,ali i svima vama, želimo srećne praznike, dobar i miran život na KiM” – rekao je Arlov.

Mališanima, koji se trenutno nalaze na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice, podeljeni su paketi. Dr Zoran Savić, načelnik pedijatrije ovaj čin vidi kao tradicionalan.

“Svake Srpske Nove godine, gospodin Arlov i deca iz Republike Srpske, poklon paketićima obraduju decu koja se nalaze na dečijem odeljenju”, istakao je Savić.

Zamenik direktora KBC Dr Zlatan Elek, zahvalio se u ime uprave, zaposlenih i pacijenata KBC, narodu Republike Srpske, na kako je rekao, pomoći i brizi, koju vode o narodu na Kosovu i Metohiji.

“Posebno se zahvaljujemo gospodinu Arlovu koji ima toliko energije da pored toga što pomaže našem Kliničko-bolničkom centru I našim obolelila, pomaže i drugoj oboleloj deci koja se nalaze van ove naše ustanove kao što je organizacija “Podrži me”. Nadam se da će ovakvih akcija biti I u 2020.godini”, rekao je Elek.

Arlov je najavio, da će lekarima iz KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, biti uručen poziv od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske, kako bi napravili jedan vid saradnje sa tamošnjim kolegama.

“Banja Luka je jedan veliki, univerzitetski Klinički centar i verujem da će imati šta tamo da vide. A mi ćemo i u ovoj 2020. godini, nastaviti da pomažemo deci i sigurno ćemo završiti izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je on.

Humanitarna akademija, treća po redu, pod nazivom “Podrži me”, za pomoć oboleloj deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, održava se danas u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

Akademiju organizuje Udruženje roditelja ”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, uz veliku pomoć Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Iz Udruženja roditelja "Podrži me" saopšteno je da je Republika Srpska, kao i svake godine, i ovoga puta pokazala svoju humanost prema srpskom narodu Kosova i Metohije.Ostale vesti

Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020
Isplata od 100 evra počinje sutra
Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje sutra, u ponedeljak 26. maja.
  • 24.05.2020