Vesti
Društvo

Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM
Zgrada Privredne komore KiM (Foto Privredna komora KiM)

Reč je o objektu površine 154 m2 u ulici Oslobođenja. Izvršitelj je oglasio drugu javnu prodaju dela objekta, jer se do sada nijedan kupac nije javio da podnese ponudu.

Cena je sada umanjena za 50%, te je početna cena 8.035.962,50 dinara, a licitacija će trajati od 9 do 15 časova.

Mogu učestvovati samo lica registrovana na sajtu eaukcija.gov.rs.

Jamstvo za učešće u nadmetanju iznosi 15% od procenjene vrednosti imovine i ponuđači ga moraju položiti najkasnije dva dana pred početak licitacije, uplatom na račun Ministarstva pravde Republike Srbije.

Nakon polaganja jemstva, zainteresovani elektronskim putem treba da podnesu prijavu za učešće i prilože dokaz o uplati, kako bi dobili jedinstveni identifikacioni broj i bili deo licitacije.

Zainteresovani objekat mogu pogledati svakog dana od 10 do 15 časova, uz prethodnu najavu na broj telefona 016 21 29 00.

Radio Kontakt Plus podseća da je prvobitno utvrđena vrednost jedne polovine nepokretnosti u vlasništvu Komore iznosila je 16.071.925,00 dinara. Prva licitacija održana je marta, a tadašnja početna cena bila je 11.250.374 dinara.

Prinudna prodaja imovine pokrenuta je kako bi se izmirila dugovanja prema radnicima koji više od pet godina nisu primili plate.

Da bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju, zaposleni u Privrednoj komori KiM više puta su se otvorenim pismima obraćali predsedniku Srbije, direktoru Kancelarije za KiM i predsednici Vlade Srbije.

Poslednje pismo uputili su u novembru 2022. godine, kada je deo radnika podneo tužbe.

Primorani su, kako kažu, da naplatu potraživanja sada ostvare u postupku izvršenja, odnosno popisom i prodajom imovine Privredne komore KiM.Ostale vesti

Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023
’’Još se nismo oporavili od 17. marta 2004. godine na Kosovu’’
Novinarka Radija Kim Zorica Vorgučić izjavila je za N1 opisujući dešavanja 17. marta 2004. na Kosovu da je to veoma stresni događaj koji joj je obeležio život. "Taj događaj se duboko urezao u moje sećanje kao jedan od najstrašnijih koji su doživeli Srbi sa Kosova. Mislim da se nismo još uvek oporavili od tog datuma. To je bio i pokretač za iseljavanje Srba, posebno kada je u pitanju Čaglavica. Ljudi su bili uplašeni i nisu znali šta će im se desiti", istakla je Vorgučić.
  • 16.03.2023
Dodeljene novinarske nagrade za priče o multietničkom suživotu na Kosovu i u Srbiji

Drugu godinu zaredom Inicijativa za mirne promene (PCi) dodelila je medijske nagrade novinarima za priče o suživotu na Kosovu i u Srbiji. Dodela priznanja organizovana je istovremeno u Prištini i Beogradu.

  • 16.03.2023
Završna konferencija „Nedelja žena“

Drugi i završni dan desete po redu Nedelje žena u organizaniji Nacionalnog demokratskog instituta počeo je panelom „Integrisanje pristupa 50/50 u stranačkim strukturama“ na kojem je govorio predsednik Demokratske stranke Kosova Memlji Krasnići. On je govorio o rodnoj ravnopravnosti u stranci koju vodi. Krasnići je rekao da se lično zalaže za pristup PDK 50/50 i dodao da i druge političke partije treba da usvoje sličnu platformu.

  • 15.03.2023
Od sutra sva vozila na Kosovu treba da imaju registracione nalepnice
Primena registracionih nalepnica na Kosovu počela je 15. marta prošle godine. Jednogodišnjim registracijama vozila, nijedno na Kosovu od sutra, 16. marta, ne bi trebalo da saobraća bez registracionih nalepnica, podsetili su danas iz kosovskog bezbednosnog biroa. 
  • 15.03.2023