Vesti
Društvo

Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM
Zgrada Privredne komore KiM (Foto Privredna komora KiM)

Reč je o objektu površine 154 m2 u ulici Oslobođenja. Izvršitelj je oglasio drugu javnu prodaju dela objekta, jer se do sada nijedan kupac nije javio da podnese ponudu.

Cena je sada umanjena za 50%, te je početna cena 8.035.962,50 dinara, a licitacija će trajati od 9 do 15 časova.

Mogu učestvovati samo lica registrovana na sajtu eaukcija.gov.rs.

Jamstvo za učešće u nadmetanju iznosi 15% od procenjene vrednosti imovine i ponuđači ga moraju položiti najkasnije dva dana pred početak licitacije, uplatom na račun Ministarstva pravde Republike Srbije.

Nakon polaganja jemstva, zainteresovani elektronskim putem treba da podnesu prijavu za učešće i prilože dokaz o uplati, kako bi dobili jedinstveni identifikacioni broj i bili deo licitacije.

Zainteresovani objekat mogu pogledati svakog dana od 10 do 15 časova, uz prethodnu najavu na broj telefona 016 21 29 00.

Radio Kontakt Plus podseća da je prvobitno utvrđena vrednost jedne polovine nepokretnosti u vlasništvu Komore iznosila je 16.071.925,00 dinara. Prva licitacija održana je marta, a tadašnja početna cena bila je 11.250.374 dinara.

Prinudna prodaja imovine pokrenuta je kako bi se izmirila dugovanja prema radnicima koji više od pet godina nisu primili plate.

Da bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju, zaposleni u Privrednoj komori KiM više puta su se otvorenim pismima obraćali predsedniku Srbije, direktoru Kancelarije za KiM i predsednici Vlade Srbije.

Poslednje pismo uputili su u novembru 2022. godine, kada je deo radnika podneo tužbe.

Primorani su, kako kažu, da naplatu potraživanja sada ostvare u postupku izvršenja, odnosno popisom i prodajom imovine Privredne komore KiM.Ostale vesti

Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023