Vesti
Društvo

Ansambl "Venac" posalo poklone najmlađima u "Zvečanskoj 7"

Ansambl "Venac" je u saradnji sa svojim "Venčićima", decom koja pohađaju školu folklora ovog ansambla, poslao simbolične vaskršnje poklone deci u "Zvečanskoj 7", u Beogradu.
Ansambl
Ilustracija (Foto Ansambl Venac)

U saopštenju informativne službe "Venac" ističu da su deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu poslali  100 privezaka prethodno otkupljenih za 36.000 dinara u humanitarnoj akciji "Božur za djecu Orahovca", koju je pokrenula HO “Pandurica” iz Nikšića za pomoć deci Orahovca, u cilju izgradnje fiskulturne sale.

Uz ovaj simboličan poklon poslali su i 69 crteža koja su naslikala deca iz dečjih ansambala "Venac" dečjoj likovnoj koloniji "Igram i slavim Svetog Savu", ikone Isusa Hrista i Svetog Save iz manastira Gračanica i 200 čokolada u ime svih koji rade u ansamblu.

Iz Venca takođe apeluju na sve koji su u mogućnosti da se pridruže akciji „Božur za djecu Orahovca“, koja je u toku.

Akciju možete podržati i uplatom na žiro račun HO "Osmeh na dar" 150-1851383-15 kod Direktne banke, uz naznaku "Za decu Orahovca".Ostale vesti

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
  • 19.06.2021
Maske su pale: Zaboravljamo li na koronavirus
Smanjivanjem broja obolelih od koronavirusa, vakcinisanjem i ublažavanjem mera, popušta i strah od opake bolesti. „Maske su pale“ i više nisu neophodne na otvorenom, a sve češće se na njih zaboravlja i u zatvorenom prostoru. Opustili smo se, možda i previše, pa se stiče utisak da polako zaboravljamo na pandemiiju.
  • 19.06.2021
Ministarstvo kulture: Zahtev Prištine još jedan ozbiljan falsifikat
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odbacilo je danas kao "još jedan ozbiljan falsifikat" zahtev Prištine da im Srbija vrati "artefakte uzete tokom 1998. i 1999. godine".
  • 18.06.2021
Da li planirate letovanje?
Iako možda ne temperaturno, ali leto uskoro počinje a samim tim sezona godišnjih odmora. Prošlu godinu je obeležila pandemija pa su mnogi leto proveli kod kuće. Ove godine zbog bolje epidemiološke situacije i relaksiranijih mera, građani planiraju odmore i to uglavnom u komšiluku – u Crnoj Gori.
  • 18.06.2021
Otvoreni bazeni
Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
  • 18.06.2021
Gračanica: Uspešno završena obuka konobara
Obuka konobara koju je Turistička organizacija Gračanice organizovala treću godinu zaredom uspešno je završena, a sertifikat profesionalnog konobara steklo je 15 mladih ljudi sa područja naše opštine.
  • 18.06.2021