Vesti
Društvo

Ansambl Venac: Digitalizacija i humanitarna akcija

Ansambl "Venac" nastavio je sa opremanjem svog Centra za digitalizaciju a staru računarsku opremu donirao je deci iz socijalno ugroženih porodica, udruženju dijabetičara i lokalnim javnim preduzećima.

Ansambl Venac: Digitalizacija i humanitarna akcija
Humanitarna akcija anhsambla

Ansambl "Venac" je otvaranjem Centra za digitalizaciju započeo proces digitalizacije svoje arhive i umetničkog rada. Staru računarsku opremu zamenili su novom.

"Odlučili smo da opremu doniramo onima kojima je najpotrebnija i to deci iz socijalno ugroženih porodica u Gračanici, braći Petrović Nemanji, Mihajlu i Strahinji, braći Đorđević Jovici, Andriji i Mihajlu, koji će ubuduće lakše pohađati školsku nastavu od kuće. Računar smo donirali i udruženju dijabetičara iz Gračanice `Slatko Srce`. Takođe, pet računara donirali smo lokalnim javnim preduzećima, među kojima su `Vodovod` i `Javno stambeno preduzeće`", navodi se u saopštnje informativne službe ansambla dostavljenom medijima.

Opremanje Centra za digitalizaciju finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja RS u vrednosti od dva miliona dinara, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021