Američki pravoslavni humanitarci obišli manastire i gazdinstva na Kosovu

Članovi „Međunarodne humanitarne pravoslavne organizacije“ iz Sjedinjenih Američkih Država (International Orthodox Christian Charities – IOCC) proteklih dana boravili su na Kosovu, obilazeći manastire, gazdinstva i dobra u koje je ova humanitarna organizacija ulagala proteklih godina.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto: Visoki Dečani

Izvršni direktor ove organizacije koja radi u preko 12 regiona širom sveta, Кonstantin Trijandafilu je, sa predstavnikom za Zapadni Balkan Nenadom Prelevićem i još nekoliko članova organizacije, posetio manastire Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Dečane, kao i Bogorodicu Ljevišku i Bogosloviju u Prizrenu.

Razlog dolaska je, kako je saopšteno iz Visokih Dečana, upoznavanje sa nasleđem srpske kulturne i duhovne baštine, ali i obilazak mesta u kojima je IOCC ulagao proteklih godina u više razvojnih projekata.

Tako su obišli sistem za navodnjavanje u Brestoviku, ekonomiju eparhije Raško-prizrenske u Gračanici, programe narodnih kuhinja HO Majka 9 Jugovića, mlin u Gračanici i Dečansku vinariju u Velikoj Hoči.

Za veliki hrišćanski praznik – Krstovdan, prekjuče su bili u Visokim Dečanima kada je liturgiju služio vladika Teodosije, a sastali su se i sa igumanom manastira, arhimandritom Savom (Janjićem).

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane