Vesti
Društvo

Američki ambasador na Gospojinu u Dečanima

Američki ambasador Filip Kosnet jutros je sa suprugom Alison prisustvovao prazničnoj liturgiji povodom Velike Gospojine u manastiru Visoki Dečani.
Američki ambasador na Gospojinu u Dečanima
Kosnet sa suprugom Alison i igumanom manastira, ocem Savom Janjićem (Foto Ambasada SAD)

Kosnet je nakon posete ovoj srednjovekovnoj bogomolji koja se nalazi na Uneskovoj listi, istakao da je bio počastvovan da prisustvuje liturgiji.

"Alison i ja smo počastvovani da prisustvujemo službi na ovaj praznik, po prvi put na ovako predivnom istorijskom mestu. Mogućnost slobodnog upražnjavanja sopstvene religije je važna vrednost i na Kosovu i u Sjednijenim američkim državama", istakao je Kosnet na Tviteru.Ostale vesti

Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020