Vesti
Društvo

Ambasador SAD za religijske slobode u poseti Beogradu i Prištini

Američki ambasador za međunarodne verske slobode, Sem Braunbek, posetiće Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru i Albaniju od 10. do 20. novembra.
Ambasador SAD za religijske slobode u poseti Beogradu i Prištini
Sem Braunbek (Foto: John Hanna/AP)

Kako je navedeno iz Stejt Departmenta, Braunbek će prvo posetiti Srbiju, 11. novembra. Sastaće se sa patrijarhom SPC Irinejom i predstavnicima drugih religijskih zajednica, kako bi razgovarali o verskim slobodama u Srbiji.

Sutradan će boraviti u Bosni i Hercegovini, tačnije u Srebrenici i Sarajevu, gde će posetiti Memorijalni centar i groblje i položiti venac za živote izgubljene na tom mestu, nakon čega će uslediti sastanci sa verskim vođama, navode iz Stejt Departmenta.

Braunbek stiže u Prištinu 14. novembra i učestvovaće na događaju američke ambasade o religijskom pluralizmu sa mladima iz različitih verskih zajednica. Sastanak sa predstavnicima verskih zajednica, uslediće nakon toga.

Sutradan nastavlja put za Podgoricu, da bi 18. i 19. novembra u Tirani učestvovao na konferenciji "Religija kao instrument mira".Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020