Vesti
Društvo

Ambasada SAD u Prištini otkazala prijavljivanje za vize

Ambasada SAD u Prištini obavestila je građane da je od 14. marta otkazala prijavljivanje za iseljeničke i druge vize, prenosi Kljan Kosova.
Ambasada SAD u Prištini otkazala prijavljivanje za vize
Ilustracija (Foto Klan Kosova)

Prema najavi, služba ambasade će nastaviti da radi što pre to bude moguće, ali saopšteno je da trenutno ne mogu da navedu tačan datum.

„Od 14. marta ambasada SAD u Prištini na Kosovu je otkazala izdavanje imigracionih i ostalih viza. Predate aplikacije za vizu su poništene. Ubrzo ćemo uspostaviti uobičajene vizne usluge, ali trenutno nismo u mogućnosti da vam odredimo tačan datum“, navedeno je u saopštenju ambasade SAD u Prištini.

Prema informacijama ambasade, uplaćena naknada važi i može se koristiti u roku od godinu dana od datuma uplate.

Ukoliko se desi hitan slučaj, ambasada navodi da se kod nadležne službe može zatražiti hitan termin prateći upustva vizne službe Ministarstva inostranih poslova SAD.

 Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020