Vesti
Društvo

Ambasada SAD povodom situacije u Dečanima: Ignorišite glasine, sačekajte činjenice

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, oglasila se povodom slučaja trovanja građana Dečana i pozvala novinare, ali i građane, da ne slušaju glasine o mogućim uzrocima masovnog trovanja, već da sačekaju činjenice.

Ambasada SAD povodom situacije u Dečanima: Ignorišite glasine, sačekajte činjenice
Ambasada SAD u Prištini (Foto Kim arhiva)

U objavi na Tviter nalogu, uz želje za brzo ozdravljenje građana poručuju i da je kosovsko ministarstvo zdravlja do sada uradilo više analiza, prema kojima se smatra da je bakterija mogući uzrok trovanja.

"Naše misli su sa onima koji su pogođeni ovom situacijom. Iako će biti sprovedeno više testova, Ministarstvo zdravlja veruje da je bakterija verovatno uzrok izazivanja simptoma. Novinari, građani - ignorišite glasine. Sačekajte činjenice", poručuju iz ambasade SAD.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021