Vesti
Društvo

Aljbin Kurti u samoizolaciji

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti od danas je u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa službenikom Ministarstva za evropske integracije, koji je imao bliski kontakt sa jednom od pozitivnih osoba na koronavirus.
Aljbin Kurti u samoizolaciji
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Na Fejsbuk stranici Aljbina Kurtija ističe se da su od službenika Ministarstva za evropske integracije uzeti uzorci i da se rezultati čekaju.

“Danas je prvi dan kada neću ići u kancelariju. Od danas sam u izolaciji u stanu, dok ne dobijem rezultate testova službenika iz Ministarstva za evropske integracije", napisao je Kurti.

Kurti napominje da će svoj rad nastaviti od kuće sa istom predanošću i odgovornošću, donoseći pritom ispravne odluke.Ostale vesti

Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020
Medicinske sestre traže povećanje naknade za noćne smene
Medicinske sestre i tehničari sa Kosova protestovali su ispred zgrade Vlade Kosova zahtevajući da se noćna smena plaća 36 evra, umesto trenutnih 18 evra.
  • 03.08.2020
Zašto se ljudi plaše 5 G mreže?
Pojava 5 G mreže izaziva veliku pažnju ali i strah kod pojedinih građana. Ima li veze ovaj tehnološki napredak sa pojavom koronavirusa i da li je strah uopšte realan?
  • 01.08.2020
Opština Kosovska Mitrovica donirala milion dinara KBC-u

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izdvojio je iz lokalnog budžeta milion dinara za nabavku sredstava za zaštitu i održavanje higijene na odeljenjima mitrovičkog Kliničko bolničkog centra, a u cilju pomoći zaposlenima u borbi protiv kovid – 19, saopštili su iz Privremenog organa ove opštine.

  • 31.07.2020
Uvedeno centralno grejanje u vrtiću i školi u Čaglavici
U odeljenjima predškolske ustanove „Đurđevak“ i osnovne škole „Miladin Mitić“ završeni su radovi na uvođenju centralnog grejanja. Odluka o radu vrtića, koji su zatvoreni zbog pogoršane epidemiološke situacije, biće poznata sutra.
  • 30.07.2020
Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je da je pripremljeno nekoliko modela školovanja od septembra meseca.
  • 29.07.2020