Vesti
Društvo

Albanski vojnici prošetali Mitrovicom

Pripadnici albanske vojske danas su zajedno sa više desetina pripadnika Kfora prošetali glavnom ulicom Severne Kosovske Mitrovice.
Albanski vojnici prošetali Mitrovicom
Albanski vojnici u Kosovskoj Mitrovici (Preuzeto sa Fejsbuka)

Grupa vojnika u uniformama je obilazila glavni most, a potom i glavno šetalište u ovom gradu.

To je izazvalo interesovanje ali i uznemirenje među pojedinim građanima na severu Kosova.

Na društevnim mrežama su se pojavili snimci šetnje i komentari Mitrovčana o ovoj poseti.

Albanski i vojnici Kfora zadržali su se na severu oko sat vremena.

Iz Kfora još uvek nema informacije o kakvoj se poseti radi.

Podsetimo, nedavno je komandant Kfora Lorenco D’Adario gostujući u emisiji "Dogovor!?" poručio da građani na severu ne treba da strahuju kada tamo vide njihove trupe, jer se radi o uobičajenim aktivnostima.

“Hoću da kažem svima, ako nas vidite, a možda nas nećete uvek videti jer nekada radimo u 4 sata ujutru, ali ako nas vidite – budite srećni jer mi samo radimo naš posao. To su stalne patrole, stalne vežbe, kako bi uradili upravo ono što je naš posao koji nam je poveren mandatom po Rezoluciji SB UN 1244“, rekao je D’Adario.Ostale vesti

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
  • 07.04.2020
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020