Vesti
Društvo

Albanija zatvorila granicu sa Kosovom zbog koronavirusa

Granični prelazi između Kosova i Albanije zatvoreni su jutros u 6 časova, odlukom albanske vlade u sklopu predostrožnosti koje se preduzimaju protiv širenja koronavirusa.
Albanija zatvorila granicu sa Kosovom zbog koronavirusa
Iustracija (Foto: Danas)

Prelazi će biti zatvoreni do nedelje u ponoć, saopšteno je iz kosovskog Nacionalnog centra za upravljanje granicom.

U saopštenju se navodi da je "od jutros zabranjen ulazak na teritoriju Republike Albanije svim građanima i vozilima sa Kosova".

Dozvoljen je prolazak samo vozilima hitne pomoći, komercijalnim vozilima koja prevoze robu i službenim vozilima.

Ova mera će, kako se precizira, biti na snazi do 15. marta u 24 sata.

Do sada su u Albaniji potvrđena 23 slučaja korona virusa dok na Kosovu nema registrovanih sa ovim virusnim oboljenjem.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020