Vesti
Društvo

Akcija Fondacije “Dajana Paunović”: Letovanje za tri porodice

U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
Dajana Paunović u poseti Gračanici (Foto Opština Gračanica)

Direktorka istoimene Fondacije Dajana Paunović je po prvi put posetila opštinu Gračanica, gde se sastala sa predsednicom Ljiljanom Šubarić i porodicama koje će boraviti na moru. Na Crnogorskom primorju sedam dana boraviće tri porodice iz opštine Gračanica, Štrpce i Mitrovica.

“Ovo nam mnogo znači jer nam deca do sada nikada nisu bila na moru. Veoma sam zahvalna Dajani i njenoj fondaciji što su nam pružili priliku da idemo na letovanje”, istakla je Radica Simonović iz Štrpca.

“Nikad nisam bila na moru i do sada sam samo slušala priče o tome kako je lepo ići na more. Imala sam jaku želju ali moji roditelji nisu imali sredstva da mi to omoguće. Sada će mi želja biti ostvarena zahvaljujući ovoj divnoj osobi, Dajani i veoma sam joj zahvalna na tome”, kazala je Helena Rajković iz Gornje Gušterice.

U prostorijama opštine Gračanica Dajana Paunović razgovarala je sa predsednicom Ljiljanom Šubarić o daljoj saradnji i načinu na koji ova fondacija može da pomogne porodicama na teritoriji opštine Gračanica.

“Ovo je samo početak lepe i plodotvorne saradnje sa Gračanicom i gradonačelnicom kojoj zahvaljujem na toploj dobrodošlici. Krenuli smo od opštine Štrpce, prisutni smo i u Kosovskoj Mitrovici sada i Gračanici, i gde god je naš narod tu smo i mi, jer je naša dužnost da vodimo računa o našem narodu “, istakla je Dajana Paunović, direktorka istoimene Fondacije.

“Ovo je samo početak naše saradnje i nadamo se da će u narednoj godini biti više ovakvih akcija u kojima ćemo moći više porodica da pošaljemo na letovanje. Ubuduće ćemo raditi na osnaživanju, ne samo socijalno ugroženih porodica, već i žena, mladih i sportista”, kazala je prof.dr Ljijana Šubarić, predsednica opštine Gračanica.

"Kosovo i Metohija će i dalje biti na listi naših prioriteta i u još većem obimu ćemo, zajedno sa prijateljima Fondacije, pomagati našem narodu u pokrajini", naglasila je Paunović.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022