Vesti
Društvo

Agencija za borbu protiv korupcije tokom januara obradila 300 slučajeva

Agencija za borbu protiv korupcije (APK) tokom januara 2022. godine na Kosovu je tretirala oko 300 slučajeva vezanih za sprečavanje i suzbijanje korupcije, prenosi Radio Goraždevac.
Agencija za borbu protiv korupcije tokom januara obradila 300 slučajeva
Ilustracija (Foto Wikimedia Commons / Ashwath Hegde)

Nakon završenih istraga, procesuirano je 298 slučajeva koji se odnose na sprečavanje i suzbijanje korupcije u procesu prijavljivanja imovine, sprečavanje i suzbijanje korupcije, sprečavanje sukoba interesa, sprečavanje korupcije i sprečavanje korupcije u javnim nabavkama.

Tokom januara 2022. godine, Agencija protiv korupcije je sprovela postupke preliminarne istrage za 167 slučajeva, dve krivične prijave i 1 informacija su dovršene u januaru, i predate Državnom tužilaštvu u februaru, a takođe je jedna informacija predata Policiji Kosova.

U vezi sa postupcima za potpunu kontrolu imovine, APK je izvršila potpunu kontrolu imovine za 80 slučajeva, od čega 20 slučajeva je podvrgnuto potpunoj kontroli imovine, i preneta na dalju istragu, dok je u dva slučaja pokrenut postupak, po prijemu prijava.

U pogledu sprečavanja sukoba interesa, APK je tokom januara 2022. godine pokrenula 12 novih slučajeva, dala 9 odgovora subjektima koji su podneli zahteve za razjašnjenje sumnjivih situacija sukoba interesa, i takođe okončala 9 drugih obrađenih slučajeva, od kojih jedan ostavkom visokog funkcionera sa javne funkcije.

APK je dala 9 odgovora svim subjektima koji su se obratili sa zahtevima za odgovore, za sprečavanje sukoba interesa.

Prijavljeni slučajevi za korupciju, primljeni su direktno od strane različitih subjekata, putem elektronske platforme PRIJAVI KORUPCIJU, putem e-mail adrese info@akk-ks.org i broja telefona +383 (0) 200 10 715.

 Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022