Vesti
Društvo

A. Grujić: Mladi prioritet NPK

Za novog predsednika Nove partije Kosova izabran je Aleksandar Grujić iz Kosova Polja. Tu funkciju je dosad obavljao Dragiša Mirić, jedan od kandidata za gradonačelnika Gračanice na prošlim lokalnim izborima.

A. Grujić: Mladi prioritet NPK
Gračanica (Foto Kim)

Grujića je za novog predsednika stranke predložio dosadašnji šef partije Dragiša Mirić, a delegati su ga jednoglasno podržali na izbornoj skupštini koja je održana u nedelju.

“Prioritet Nove partije Kosova ubuduće će biti rad sa omladinom, njihov opstanak i prosperitet na Kosovu”, rekao je Grujić za RTV KIM.

Grujić je kao predsednik NPK registrovan i u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Aleksandar Grujić je rođen u Prištini 6.januara 1972. godine. Pravnik je po profesiji. Živeo je u Kosovu Polju, a nakon rata u Beogradu.

Nedavno se vratio na Kosovo.Ostale vesti

Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021