Vesti
Društvo

20 kompanija iz Srbije na sajmu u Prištini

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Prištini koji je počeo juče svoje proizvode predstavlja i 20 kompanija, članica „Privredne komore Srbije“. Sajam će trajati do 2. oktobra.
20 kompanija iz Srbije na sajmu u Prištini
Sa otvaranja sajma u Prištini (Foto PKS)

Marko Čadež, predsednik „Privredne komore Srbije“ izjavio je nakon otvaranja da privredna saradnja mora da postoji, da su privrede znatno povezane i da kompanije imaju tržište u celom regionu.

“To je prirodno tržište i moramo sarađivati i tražiti zajedničke puteve kako bi mogli da širimo poslove i otvaramo nove”, rekao je predsednik PKS.

Ocenio je da su od izuzetnog značaja sastanci na sajmovima i prezentacija onoga što kompanije mogu da ponude - da nađu svoje partnere i zajednički prave poslove. Važno je da iz takvih partnerstava i saradnje omogućimo nove zajedničke investicione poduhvate partnera iz celog regiona, rekao je Čadež.
 
Privrednici iz centralne Srbije koji učestvuju na sajmu ocenili su da je kosovsko tržište značajno za plasman robe kao i da je manifestacija prilika da ovdašnje kupce podsete na svoje proizvode.

Na štandu od 140 metara kvadratnih predstavlja se - Desert, Malina-impex, Nutriko, Destilerija Zarić - Kosjerić, Frigoland, R.B. Global, BGB-Barrington group Balkan, TMB Diamond, Boš partner, Lovo promet, Zlatiborac, Agro Projekt, Tehnoplum, Podrum Aleksić, Mara, Destilerija Čolić, Niška mlekara, PG Vera, Opte udruženje preduzetnika opštine Arilje, Vinarija Status i podrum Malča.
 
Na sajmu u Prištini izlaže više od 100 izlagača, a događaj su organizovale „Privredna komora Srbije“ i „Privredna komora Kosova“ uz podršku međunarodne organizacije SPARK-a.Ostale vesti

Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020