Vesti
Društvo

19 radnika Privremenog organa Kline stupilo u štrajk

Devetnaest radnika Privremenog organa opštine Klina stupilo je u štrajk zbog imenovanja Božidara Šarkovića za predsednika ovog organa koji funkcioniše po sistemu Repulike Srbije.
19 radnika Privremenog organa Kline stupilo u štrajk
Klina (Foto arhiva Kim)

Radnici opštnskog veća zatražili su od Kancelarije za Kosovo i Metohiju da smeni Šarkovića sa ove pozicije i da Kancelariju opštine iz sela Vidanje vrati u Drsnik gde je bila smeštena nakon ratnih sukoba.

“Ispunjenjem ovih zahteva rad organa uprave opštine Klina će se normalizovati, međuljudski i kolegijalni odnosi zaposlenih će se popraviti i opština će moći da radi u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, odlukama Vlade i preporukama Kancelarije za Kosovo i Metohiju”, stoji u saopštenju štrajkača.

U saopštenju se dalje navodi da je imenovanje Šarkovića za predsednika privremenog organa dovelo neizdrživog stanja i da je zbog toga veliki broj povratnika spreman da se zauvek iseli.

Devetnaest od 28 radnika,koliko je zaposleno u privremenom organu opštine Klina, tvrdi da je veliki broj Srba ostao bez svog zemljišta i da je glavni krivac za takvo stanje upravo Šarković.

“To isto zemljište rasprodato je Albancima i u toj kupoprodaji glavnu ulogu ima Šarković Božidar i njegov „profitabilni klub“ prijatelja”, stoji u saopštenju.

Radnici kažu da neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva.Ostale vesti

Vernici i dalje u manastiru Banjska, državljani Severne Makedonije otišli kući
Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska. Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u ovom selu krenuli su kućama.
  • 25.09.2023
Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023