"1 od 5 miliona" večeras u Severnoj Mitrovici

Uprkos pritiscima i pretnjama organizatorima, večeraš će u Severnoj Kosovskoj Mitrovici biti održan protest "1 od 5 miliona".

Podeli ovaj članak sa:
 • Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Za razliku od gradova u Srbiji, na Kosovu će ovo biti prvi protest kojim građani žele da pokažu da misle svojom glavom i da ne pristaju na pritiske. Takođe žele i da podrže građane u gradovima centralne Srbije koji protestuju već nekoliko nedelja.

Glavni zahtev ovog protesta je da se razreši ubistvo Olivera Ivanovića, jednog od najistaknutijih srpskih političara sa Kosova.

Poslednjih dana se mnogo spekulisalo oko organizacije protesta, pa su njegovi protivnici prozivali i kritikovali odbornika SDP-a Marka Jakšića koji je jedan od organizatora.

Marko Jakšić, pravnik i odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica je u međuvremenu podneo je ostavku na tu funkciju upravo zbog protestne šetnje „1 od 5 miliona“.

Protest će početi od 18h u centru grada, a završiće se paljenjem sveća ispred sedišta stranke GI SDP gde je Ivanović ubijen.

Protest je prijavljen Kosovskoj policiji.

Ostale vesti

 • Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla

  Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla

  Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije Ivića kome je ponuđeno da igra za kosovsku reprezentaciju, nije ostao bez posla, potvrdio je za RTV Kim direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.

 • ’’Jezik je ogledalo same esencije postojanja’’

  ’’Jezik je ogledalo same esencije postojanja’’

  "Svaki čestit čovek ne da svoj jezik i ne da svoje običaje“, kazao je Fjodor Dostojevski koga je u Gračanici na Međunarodni dan maternjeg jezika na tribini „Srpski jezik na KiM u kulturi, medijima, administraciji i prosveti“ citirala profesorka srpskog jezika Ana Kostić.

 • „Moramo da radimo na sprovođenju Zakona o upotrebi jezika“

  „Moramo da radimo na sprovođenju Zakona o upotrebi jezika“

  Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović istakao je da se Zakon o upotrebi jezika i dalje „nedovoljno primenjuje“, a jedan od načina rešavanja postojećih problema učenje jezika kroz neformalne vidove obrazovanja.

 • Sedmočlana porodica Đokić vratila se u Novo Brdo

  Sedmočlana porodica Đokić vratila se u Novo Brdo

  Sedmočlana porodica Nenada Đokića, nakon više od 20 godina provedenih u Ćićevcu, donela je životnu odluku da se vrati u rodno selo. Đokići su iz novobrdskog sela Bušince otišli u Ćićevac, neposredno posle oružanih sukoba 1999.godine, gde su boravili kao raseljena lica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane