• Vladika: Hvala predsedniku za pomoć svetinja, ali ne hvala za reči

  „Hvala našem predsedniku što se setio naših svetinja i ne samo ovde nego i u drugom mestu, ali ovde sa ovog mesta hoću da kažem ne hvala mu za reči koje upućuje ovih dana Srbima na KiM-u", kazao je vladika Teodosije tokom obeležavanja praznika u Banjskoj. 

 • Otac Sava reagovao na izjavu Vučića o Đakovici

  Ragujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da on neće živeti u Đakovici i da nema nijednog Srbina koji će tamo da ode, iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava napisao je da je predsednik već otpisao Srbe u tom gradiću u Metohiji, ali oni južno od Ibra.

 • Ukinuta naredba o prekidu odmora policije

  Naredba kosovke policije da svi pripadnici policije prekinu odmor je ukinuta, potvrdio je za Kosovapress portparol kosovske policije, Baki Keljani.

 • Kolone na Merdaru, čeka se i do 3 sata

  I danas velike gužve na administrativnom prelazu Merdare. Od Podujeva ka Kuršumliji čeka se tri sata, dok u suprotnom smeru duplo kraće, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova u svom podnevnom izveštaju.

 • Gujon: Uvek se radujem druženju sa decom sa KiM

  Treću godinu zaredom, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Solidarnost za Kosovo i Metohiju“, Tivat je mesto u kojem deca sa Kosova i Metohije provode svoje slobodne dane, odmarajući i družeći se sa najpoznatijim francusko-srpskim humanitarcem Arnom Gujonom.

 • Moleban u Gračanici: Oni koji misle da nas podele duboko se varaju

  "Oni koji misle da mogu da podele i rastave naš narod i da nas dovedu u situaciju da ostavimo ove naše vekovne prostore gde je urizničena naša duša, gde čuvamo tapiju datu nam od svetih Nemanjića, poručijemo da se duboko varaju", kazao je vladika Teodosije na molebanu u Gračanici.

 • Danas se obeležava Dan rudara

  Danas je Dan rudara, a centralno obeležavanje je u Trepči u Leposaviću. Dan rudara se, inače, obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada je u Senjskom rudniku, prvoj i najstarijoj jami u zemlji, koja je sada u sastavu Rembasa, počeo štrajk zbog loših finansijskih i radnih uslova rudara. Štrajkači su se tada izborili za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

 • Gazivode: Manje prusustvo Kfora

  Međunarodna vojna misija na Kosovu (Kfor) smanjila je popodne svoje prisustvo na prilazu hidroelektrani Gazivoda.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane