• Kosovska zastava ponovo na tvrđavi u Novom Brdu

  Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović potvrdio je za RTS da su nepoznate osobe ponovo postavile zastavu Kosova na tvrđavi u tom mestu. Šatora i uniformisanih lica kod crkve u Novom brdu nema.

 • Na Merdaru se danas čeka do 6,5 sati

  Prema podacima Ministarstva unutršanjih poslova Kosova na Merdaru danas se čeka 6,5 sati na prelazak iz Kosova u centralnu Srbiju. Gužve su i na drugim administrativnim prelazima.

 • Tanasković: Priština dalje od Uneska nego prethodnih godina

  "Nije realno očekivati da Priština izbori ulazak u Unesko, a njihova inicijativa za prijem u ovu organizaciju, ukoliko je uopšte pokrenu idućeg meseca, ima male šanse za uspeh", ocenjuje bivši ambasador Srbije u toj organizaciji Darko Tanasković.

 • Ministarstvo kulture: Hodžaj da pogleda istini u oči

  Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo je saopštenjem na izjavu Envera Hodžaja o crkvama na Kosovu i Metohiji, preporučivši mu da u sebi pronađe snagu da pogleda istini u oči i obavesti se o činjenicama u brojnim domaćim i međunarodnim, naučnim i stručnim izvorima.

 • „Svaki zločinac mora biti kažnjen za svoje delo“

  Učesnici debate “(Ne)aktuelene teme briselskog dijaloga – važne teme o kojima se u Briseu nije razgovaralo i zašto“, održanoj u Medija centru u Čaglavici, složili su se da vlade Kosova i Srbije moraju intenzivirati rad na rasvetljavanju sudbine 1657 lica za kojima se još uvek traga.

 • Vetar raznosi prašinu sa Jalovišta

  Jak vetar koji je počeo da duva u popodnevnim satima u Gračanici raznosi ogromne količine prašine sa "Jalovišta", odnosno ostatke iz rudnika Kišnica.

 • Privremeni organ Peći odustao od postavljanja spomen ploče

  Predsednik Privremenog organa opštine Peć, Miloš Dimitrijević, potvrdio je u jutarnjem programu Radija Goraždevac, da se zbog neslaganja porodica ubijenih dečaka, odustalo od spomen-ploče na obali Pećke Bistrice.

 • Međunarodni dan mladih

  Danas je međunarodni dan mladih. Tim povodom u Gračanici će biti održana dva događaja. U Centru građanske energije biće obeležen ovaj dan tribinom o obrazovanju. U kasnim popodnevnim satima u organizaciji Mlade aktivne Gračanice biće održana biciklistička tura.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane