• Mogući protesti zbog gradnje u blizini jezera

  Izvršni direktor organizacije “Učinimo to” Ljuan Hasanaj izjavio je da se nada da će projekat koji podrazumeva izgradnju naselja pored jezera Badovac biti poništen i da, ako se to ne dogodi, ne isključuje proteste građana.

 • Predstavljen izveštaj "Koliko su lokalne samouprave otvorene za građane"

  "Opštine bi trebale redovno da ažuriraju sadržaj na internet stranici, i da angažuju službenika za ažuriranje ovog sadržaja u okviru opštine ili posebne kancelarije“, samo su neki od glavnih zaključaka istraživanja „Koliko su lokalne samouprave otvorene za građane“, koji je predstavljen u Centru građanske energije (CEC) u Gračanici.

 • U blizini jezera gradnja naselja "bez dozvole"

  Bez dozvole Opštine Priština, Ministarstva za zaštitu životne sredine i uprkos protivljenju dela javnosti i pojedinih političara, radovi na izgradnji naselja na Badovačkom, odnosno Gračaničkom jezeru se nastavljaju. Opština Gračanica nije nadležna.

 • Za Časni krst na Bogojavljenje takmičiće se preko 100 plivača

  Ove godine 19. januara, deveti put zaredom, na jezeru Gazivode, biće održano tradicionalno Bogojavljansko plivanje za Časni krst, a prema rečima organizatora, prijavilo se više od 100 plivača koji će u nedelju od 13 sati ući i plivati u hladnoj vodi jezera.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Šetnja za Olivera u Novom Sadu

  Omladinsko-studentska asocijacija (OSA) organizovala je sinć u Novom Sadu “Šetnju za Olivera”, povodom druge godišnjice od ubistva ovog političara sa Kosova.

 • Uskoro renoviranje zgrada u naselju “Bergen” u Ugljaru

  Predstavnici Opštin Gračanica, UNHCR-a, Danskog saveta za izbeglice i Foruma za multietničku saradnju dogovorili su danas renoviranje zgrada u naselju Bergen u Ugljaru u kojem žive interno raseljana i socijalno ugrožena lica.

 • Arhimandrit Ilarion večeras predvodi litiju u Podgorici

  Arhimandrit Ilarion (Lupulović), iguman manastira Draganac sa Kosova i Metohije, arhijerejski zamenik Episkopa raško-prizrenskog Teodosija, predvodiće večeras, 16. januara, litiju sveštenstva i vernog naroda u Podgorici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane