• Rakočević: Mir nije sačuvan

  Direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević rekao je, gostujući u emisiji "Slobodno srpski", da je 20 godina od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo, period koji „nikog na Kosovu nije posebno usrećio“.

 • Testom iz srpskog jezika počelo polaganje male mature

  Budući srednjoškolci su danas polagali ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Sutra je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. U osnovnoj školi “Miladin Mitić" u Lapljem Selu test iz srpskog jezika i književnosti polagalo je 54 učenika.

 • KM: Protestna šetnja pod sloganom "Daj ruku Šapi"

  Članovi i volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Šapa", organizuju sutra od 18:30h protestnu šetnju pod sloganom "Daj ruku Šapi", od fontane u blizini glavnog ibarskog mosta do spomenika knezu Lazaru.

 • „Pčelarstvo nije lak posao“

  Siniša Đorđević se bavi se pčelarstvom četiri godine. Sve je počelo kao hobi, sa nekoliko košnica. Trenutno ih, na tihom i mirnom mestu, među livadama i šumarcima u Sušici kraj Gračanice ima više od 20.

 • Počeo raspust za osnovce

  Osnovcima od prvog do sedmog razreda danas je poslednji radni dan u ovoj školskoj godini. Osmaci su nastavu završili 31. maja.

 • U Mitrovici ponovo truju pse i mačke

  Kosovska Mitrovica već godinama unazad ima problem sa napuštenim životinjama, koji se nažalost rešava na nehuman način. Poslednjih dana na ulicama Mitrovice, po dojavama građana, pronađen je veliki broj pasa i mačaka koji su otrovani. Iz udruženja “Šapa“ poručuju da se mora naći drugo rešenje.

 • Položaj žena u društvu loš, a doprinos veliki

  NVO „Gračanička inicijativa za održivi razvoj (GIOR) predstavila je javnosti „Izveštaj o položaju žena u upravljanju i ekonomiji“ čiji rezultati pokazuju da su žene na vodećim pozicijama još uvek samo u onoj meri koja garantuje ispunjavanje minimalne kvote.

 • Četvrti festival “Šild” u Gračanici

  Četvrti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata “Šild” održaće se u Gračanici od 21. do 23. juna 2019. godine u dvorištu OŠ “Кralj Milutin”.

 • Stanovi dodeljeni, nezadovoljni se žale

  Posle objave konačne liste dobitnika stanova u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici, usledile su pritužbe nezadovoljnih porodica koje smatraju da stanovi nisu pravedno raspodeljeni. Iz Opštinе Gračanica poručuju da je u toku žalbeni period i najavljuju izgradnju novih stanova.

 • Šilovo: Kako je Meša postao Mesha

  U Šilovu su danas postavljene table sa imenima ulica samo na albanskom jeziku. Nakon reakcije građana i odbornika, table su uklonjene.

 • Čotrić: Obavestiću Skupštinu pravoslavlja o nameri Prištine

  Narodni poslanik i šef delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Aleksandar Čotrić je najoštrije osudio "ponovljenu nameru prištinskih vlasti da sruši nezavršeni pravoslavni hram Hrista Spasa u centru Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane