Vođa tetorista u Kumanovu Haradinajev čuvar?

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kumanovo (Foto Mondo)

Kako prenosi makedonski portal Plusinfo, Dene Šehu i Beg Rizaj su bili članovi obezbeđenja predsednika makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Iako za sada nema zvaničnih potvrda, spekuliše se da je Šehu bio član OVK i da je učestvovao u sukobima na Kosovu i Metohiji 1999. godine i u Makedoniji dve godine kasnije, posle čega je bio telohranitelj Ahmetija.

Rizaj je takođe bio pripadnik OVK, u zoni kojom je komandovao Ramuš Haradinaj, a posle završetka rata postao je član njegovog obezbeđenja.

Plusinfo navodi, pozivajući se na albanske medije, da je jedan od uhapšenih, Sami Ukšini, bio pripadnik OVK, OVPMB i OVK u Makedoniji, što je i slučaj sa Muhametom Krasnićijem.

Ostale vesti

 • Krvavi tragovi medijskog atentata

  Krvavi tragovi medijskog atentata

  Ubistvo Miloša Šćepanovića sada je u nadležnosti kosovskog Specijalnog tužilaštva. Majka ubijenog kaže da su joj u Prištini rekli da su slučaj preuzeli „zato što u Mitrovici ne rade ništa“. To ubistvo poslužilo je protivnicima Olivera Ivanovića za spot, čije je emitovanje prethodilo likvidaciji lidera SDP.

 • Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za

  Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za "genocid"

  Predsedništvo Udruženja kosovskih istoričara „Ali Hadri“, ogranak u Dečanima, oštro reaguje na izjave igumana manastira Visoki Dečani, oca Save Janjića, koji, kako navode, služi u albanskom pravoslavnom manastiru Dečani, manastiru koji su, kako dalje navode, uzurpirali srpski okupatori – od srednjovekovnog perioda. Izjava je sinoć data u Dnevniku informativnog programa Glasa Amerike.

 • Haradinaj iznenađen pozivom suda

  Haradinaj iznenađen pozivom suda

  Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je bio iznenađen kada je dobio poziv Specijalnog suda pošto ga je Tribunal dva puta optužio i oslobodio i ističe da je normalno da o tome ima mnogo spekulacija, a da nije tajna da je u rešavanju kosovskog pitanja odbacio ideju promene granica, koju je deo međunarodne zajednice podržao.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane