Vesti
Drugi pišu

Veselji: Sporazum o demarkaciji uskoro u parlamentu

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da će pitanje demarkacije granične linije između Kosova i  Crne Gore staviti na dnevni red parlamenta kada svi budu ubeđeni da time neće biti dovedena u pitanje teritorija Kosova, prenosi Beta.
Veselji: Sporazum o demarkaciji uskoro u parlamentu
Kadri Veselji(Foto lajmi.net)

"U toku smo razgovora sa svim kolegama, i onima iz opozicije. Kao poslanici Skupštine Kosova, kada svi budemo ubeđeni da su sačuvani interesi građana naše zemlje i da nema dovođenja u pitanje naše teritorije, u Skupštini ćemo na dnevni red staviti ratifikaciju Sporazuma (o demarkaciji)", rekao je Veselji, prenosi prištinska Koha ditore.

On je dodao da su zainteresovani za "dobrosusedske" odnose sa svim susedima, a posebno sa Crnom Gorom, koja je među prvima priznala Kosovo.

Na novinarsko pitanje da li ima dovoljan broj glasova za ratifikaciju sporazuma, jer je za to potrebna dvotrećinska većina poslanika Skupštine Kosova i dve trećine glasova poslanika manjinskih zajednica, Veselji nije odgovorio.Ostale vesti

Agencija pokreće postupak protiv šest funkcionera zaposlenih na Kosovu
Osim što je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić ima još dve funkcije u srpskim institucijama na Kosovu, kao i imovinu i prihode koje nije prijavio beogradskoj Agenciji za borbu protiv korupcije. U Agenciji proveravaju da li su Rakić i još pet funkcionera na Kosovu prekršili zakon nakon čega bi mogli da budu sankcionisani, saznaje CINS.
  • 30.05.2020
Neprovereni navodi o smrti Srbina sa Kosova u Libiji
Telo plaćenika pronađeno je južno od Tripolija, prenela je Anadolija pozivajući se na zvanične izvore u Libiji. Neki od vodećih kosovskih medija, između ostalih i javni servis, su s druge strane vođeni neproverenim informacijama sa Tvitera preneli i to da je reč o Srbinu sa Kosova, koji je učestvovao i u sukobima 1999. godine, objavljujući između ostalog fotografiju Tibora Cerne, pripadnika Vojske Jugoslavije koji je nastradao tokom bitke na Košarama
  • 27.05.2020
Kud se dede Metohija?
Kako piše Petrit Imami u knjizi „Srbi i Albanci kroz vekove“, tokom Drugog svetskog rata, postojao je sukob između Albanaca kvislinga-nacionalista i antifašista. Fadilj Hodža kao odgovor na zloupotrebu Prizrenske lige iz 1878, u listu KPJ Sloboda (1943) najavljuje: „Narodi Kosova i Metohije, organizovaće konferenciju, možda ne u Prizrenu, koja će imati veću važnost nego ona 1878. g. (Imami, 2016: 469)“. 
  • 19.05.2020
Izjava Škeljzena Gašija iz Samoopredeljenja o ubistvu oko hiljadu nedužnih Srba ima težinu jer je to prvi put da dolazi iz neke od jačih albanskih partija, piše beogradska Politika.
  • 02.05.2020
Dvostruki policijski čas kao dobar naslov u teatru apsurda
Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici je institucija Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i u svom radu se u potpunosti i isključivo rukovodi regulativama i instrukcijama vlade u Beogradu i svog resornog ministarstva, što važi i za slučaj pandemije virusa korona.
  • 23.04.2020
Vaskrs utrnulog sveta
Etnička izolovanost, strah od drugoga i formiranje geta već 20 godina su način života i model opstanka za Srbe na Кosmetu.
  • 20.04.2020