Vesti
Drugi pišu

Ubijen mladić u južnom delu Kosovske Mitrovice

Jedna osoba ubijena je jutros u južnom delu Kosovske Mitrovice pucnjima iz vatrenog oružja potvrdio je regionalni portparol Kosovske policije Avni Zahiti.
Ubijen mladić u južnom delu Kosovske Mitrovice
Južna Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Ubistvo se dogodilo kod gimnazije "Frang Bardhi", a policija je saopštila da zasad ne može da potvrdi da je ubijen učenik.

Zahiti kaže da se incident dogodio oko 9 sati, da je policija izašla na lice mesta, započela istragu i da je napadač za sada nepoznat.

Policijski zvaničnik nije mogao da navede druge detalje u vezi sa ovim incidentom, a pojedini kosovski mediji preneli su da je ubijen student, a da je napadač koristio kalašnjikov.

Prema navodima portala Koha.net, Zahiti je izjavio da se ne zna da li je ubijen učenik gimnazije "Frang Bardhi".

Kossev prenosi da je jedan osoba ubijena, te da drugi detalji nisu utvrđeni, a Kosovapres je ranije javila da je ubijen učenik škole "Frang Bardhi".Ostale vesti

Zapadni posrednici dolaze ’’praznih ruku’’
Predstavnici Nemačke, Francuske i EU žele dil Beograda i Prištine, ali ne nude pravu evropsku perspektivu, ocenjuje Frankfurter algemajne cajtung. Zato je pitanje da li će Vučić i Kurti založiti svoj politički kapital.
  • 23.01.2023
Sećanje na Olivera Ivanovića, južno od Ibra

Na današnji dan pre pet godina, u 8 i 15 ujutro, ubijen je srpski političar sa Kosova i Metohije, Oliver Ivanović. Još se ne zna ko su ubice i nalogodavci. U Prištini je u toku suđenje za umešanost u ubistvo, koje se odvija sporo i uz svedoke koji menjaju iskaze ili se ne odazivaju pozivima da svedoče. U Beogradu je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo predistražni postupak, o kojem ne znamo ništa jer, kako je Insajderu odgovoreno, sve je pod oznakom strogo poverljivo. 

  • 16.01.2023
Drži nas svetinja
Teško je danas naći u svetu jednu tako lepu crkvu u koju dolazi manje ljudi i u kojoj je život snažno povezan sa svetim i istorijskim ličnostima sa njenih zidina.
  • 08.01.2023
Roditelji ubijene dece: Vučić i Tužilaštvo da saopšte istinu o masakru u ’Pandi’
Roditelji šest dečaka ubijenih u pećkom kafiću "Panda" 1998. godine, već šest godina uzalud traže prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je 2013. godine saopštio da masakr u "Pandi" nisu počinili Albanci.
  • 26.12.2022
Vučić zateže odnose sa Berlinom: Sve je drukčije bez Merkel
Vlasti u Berlinu insistiraju na bržem rešenju kosovskog problema, a Beograd na to odgovara oštrom retorikom. Odnos sa Nemačkom je protivrečan - čas se predstavlja kao prijatelj, čas kao neprijatelj.
  • 24.12.2022
Sveti Nikola u Prištini: Lepo lice slobode
Crkva Svetog Nikole je malo ostrvo na kojem jednom godišnje oživi Priština, ožive priče, urbanost, mirisi grada, zaboravljeni prijatelji i potreba za povratkom.
  • 19.12.2022