Traktor za povratničku porodicu Krasić iz Grebnika

Povratničkoj porodici Krasić iz sela Grebnika kod Kline uručen je traktor sa prikolicom. Traktor je donacija Slobodana Tešića, privrednika iz Beograda.

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto RTS

U Grebniku je do rata živelo 40, a danas tu žive četiri srpske porodice. Povratak su im omogućili tek 2010 godine. A po povratku su ih sačekale pretnje, uzurpirana imovina, napadi...

"Bacili su bombu, pucali na kuću. Imovina naših rođaka, u koju spada između 80 i 100 hektara zemlje, koji sada ne žive ovde je uzruprirana od strane Albanaca koji nam ne dozvoljavaju da obrađujemo svoju zemlju. Mi smo nemoćni", navodi Đura Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasićima je ostalo da obrađuju zemlju oko svojih kuća. Ali ni tu nije bilo kraja problemima.

"Traktor su nam ukrali pre tri godine. Bilo je pretnji šikaniranja, sve torture smo prošli. Apsolutno niko nije odgovarao, niti je iko procesuiran", navodi Đorđe Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasići su godinama unazad za obradu zemlje plaćali mehanizaciju. Od danas to ne moraju da rade. Dobili su nov traktor sa prikolicom.

"Ovi hrabri ljudi koji zaista mnogo toga preživljavaju ovde u Metohiji, zaslužuju jednu ovakvu donaciju i moj dolazak danas ovde ispred Kancelarije za KiM jeste upravo i poruka da je predsednik Aleksandar Vućič, Vlada Srbije uz njih i da je država Srbija uvek tu da im pomogne", navodi Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Krasićima je poljoprivreda osnovna delatnost. A ono što, na malo slobodnog poljoprivrednog imanja proizvode je kikiriki. I, kažu, u tome uspevaju.

Ostale vesti

 • Jagode Olivera Ivanovića

  Jagode Olivera Ivanovića

  Trebalo bi i ove godine saditi jagode, pokrenuti proizvodnju, praviti slatko, džem... Moramo biti praktični i prilagoditi se, menjati navike i ne čekati da nas država vidi. Daleko je ona, a njene brige su velike”, govorio je prošle godine u Osojanu, dva dana po izlasku iz zatvora, Oliver Ivanović.

 • Šestomesečni pomen:

  Šestomesečni pomen: "Nije umro Oliver, umire pravda u nama"

  „Ovo za mene nije ništa od onog što mi odgovara da bih ja pričala. Vidite i sami. Mogu da vam se samo zahvalim što ste došli, da sa nama budete danas, ovde. Nemi smo od svega ovog što nam se desilo sa Oliverom, možda još više od nekih stvari koje se dešavaju posle. Ali mi nismo ti da sudimo. Bog je taj koji će suditi“, jedine su bile glasno izgovorene reči na šestomesečnom pomenu srpskom lideru sa Kosova i Metohije, Oliveru Ivanoviću, danas u Beogradu i izgovorila ih je sestra, Nataša Ilić-Ivanović.

 • Bivši komandanti OVK u završnici dijaloga

  Bivši komandanti OVK u završnici dijaloga

  U sledećoj rundi dijaloga sa Beogradom delegaciju Prištine predvodiće kosovski predsednik Hašim Tači, a osim njega, u njoj će biti i predsednik skupštine Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i potpredsednik vlade Fatmir Ljimaj – svi iz aktuelne vladajuće koalicije. Pridružiće im se i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, preneli su prištinski mediji na albanskom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane