Srpska lista ipak ne napušta kosovsku vladu?

Srpska lista izgleda nije konačno napustila kosovsku vladu, pišu prištinski mediji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Predstavnici Srpske liste (Foto Nezavisne novine)

Kako navodi portparolka Donjeta Gaši, premijer Ramuš Haradinaj je u stalnom kontaktu sa predstavnicima liste.

Ona dodaje da ih Haradinaj poziva da se vrate u vladu.

"Za sada ničeg nema zvanično o njihovom konačnom napuštanju vlade... U međuvremenu, rad u ministarstvima koja vode ministri iz reda Srpske liste, obavljaju drugi članovi vlade. To znači da ništa nije definitivno ili konačno kada se radi o Srpskoj listi ", rekla je ona, navodi se u Unmikovom pregledu štampe.

Podsetimo, poslanici Srpske liste su objavili napuštanje kosovske vlade posle hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

 • Visoki Dečani žive 700 godina, monaško bratsvo se roji i podmlađuje

  Visoki Dečani žive 700 godina, monaško bratsvo se roji i podmlađuje

  Drevna lavra udno Prokletija, Visoki Dečani u Metohiji, podignuta je u vreme procvata srpske srednjovekovne države. I danas je stecište ne samo verujućih već i vizantologa, istoričara umetnosti, freskoslikara. Sa Srbima koji žive nadomak svetinje manastir Visoki Dečani i njegovi monasi simbol su očuvanja pravoslavlja na prostoru Kosova.

 • Kada ističe mandat Specijalnom sudu u Hagu?

  Kada ističe mandat Specijalnom sudu u Hagu?

  Petogodišnji mandat Specijalnog suda za zločine na Kosovu, prema ustavnom amandmanu iz 2015. ističe sledeće godine, dok u Zakonu o ratifikaciji međunarodnog sporazuma Kosova i EU stoji da će mandat suda biti okončan onda kada Savet EU to odluči, piše RSE.

 • Mađarska izručuje Manitaševića Kosovu

  Mađarska izručuje Manitaševića Kosovu

  Mađarske vlasti odlučile su juče da Srbina, Ljubišu Manitaševića, rodom iz Velike Hoče, izruče Kosovu. Ministar pravosuđa Mađarske ima rok od šest meseci, koji počinje 25. novembra, da potpiše odluku o izručenju, izjavio je za Danas Nenad Manitašević, pozivajući se na informacije iz Konzulata Srbije u Budimpešti i advokata koji zastupa njegovog brata, Ljubišu Manitaševića.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane