Vesti
Drugi pišu

Specijalizovana veća negiraju sastanke sa Vučićem

Zvaničnici Specijalizovanih veća Kosova negirali su da su sastali sa Aleksandrom Vučićem, nakon medijskih navoda da je prištinski oficir za vezu u Beogradu Valjdet Sadiku izrazio zabrinutost zbog pojačane aktivnosti veća u Srbiji i njihovih sastanaka sa srpskim zvaničnicima.
Specijalizovana veća negiraju sastanke sa Vučićem
Evropol (Tanjug)

Portparol Specijalizovanih veća Avis Benes rekao je da takvih sastanaka nije bilo, prenosi  Bota sot.

Oficir za vezu u Beogradu Valjdet Sadiku je u pismu kosovskom ministarstvu spoljnih poslova, u koji je prištinski list Koha ditore, kako tvrdi imao uvid, rekao da Specijalizovana veća planiraju da otvore kancelariju u Beogradu i da su se zvaničnici Veća čak sastali sa Vučićem, navodi Bota sot.

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ta informacija nije potvrđena, već da je zasnovana na neimenovanim izvorima, te da je Sadiku dobio instrukcije da proveri o čemu se radi i zatraži zvanično objašnjenje, dodaje prištinski list.

Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo imaju nadležnost nad ratnim zločinima i drugim krivičnim delima prema kosovskim zakonima, a sve u vezi sa navodima iz Izveštaja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope od 7. januara 2011.godine, navedeno je na sajtu Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova.Ostale vesti

’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021
Stiker preko života
Prazni, beli, komadić papira s brojem u dnu. Njega lepite preko grba i imena zemlje dok ste na Kosovu, potom ga odlepljujete i bacate čim kročite u užu Srbiju, a ako, recimo, nekoliko puta pređete čuke na Jarinju, Brnjaku ili Merdaru, isto toliko puta morate uzimati, odlepljivati i lepiti beli stiker, piše za Politiku Živojin Rakočević.
  • 11.10.2021
’’Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu’’
Gde smo bili? Nigde! Šta smo radili? Ništa! Ali važno je da smo pobedili! Ovako nekako obratili su se Vučić i Kurti svojim biračima posle deblokade Jarinja. Ali, trebalo je da javnosti objasne još ponešto, piše Nedžat Beljulji u autorskom tekstu.
  • 04.10.2021
Zajednica srpskih opština je na Кosovu zabranjen termin

„Ti si baksuz, ovo ič ne mrda”, kaže svom poznaniku Albancu Srbin u ogromnoj koloni automobila na prelazu Кončulj kod Bujanovca. Izgleda kao da, ni s jedne ni s druge strane, u kanjonu Binačke Morave niko ne prolazi. Helikopter Кfora leti između brda i svi gledaju u njega, u nebo.

  • 26.09.2021
Kosovo press: Kriminalne grupe Radoičića i Veselinovića organizuju blokade na severu
"Uvođenje mera reciprociteta sa Srbijom na registarske tablice nije bilo dobrodošlo za dvojicu srpskih kriminalaca sa severa, Zvonka Veselinovića i Milana Radojčića, koji koriste ovaj deo Kosova za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti", piše Kosovo pres.
  • 21.09.2021