Vesti
Drugi pišu

Policija: Šešelj će biti uhapšen ako dođe na Kosovo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je odlučilo da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj bude uhapšen ukoliko uđe na Kosovo, javljaju prištinski mediji, prenosi Beta.
Policija: Šešelj će biti uhapšen ako dođe na Kosovo
Administrativni prelaz Jarinje( Foto arhiva Kim)

Odlukom se od komandanata policije i šefova traži da striktno sprovedu odluku ministarstva, a takođe je prosleđena svim policijskim stanicama na severu Kosova, javlja Koha ditore.
 
U imejlu koji je uputio zamenik komandanta Regionalne policije za sever Besim Hoti se traži da se odluka MUP-a striktno sprovede, a od patrola i jedinica saobraćajne policije se zahteva da pojačaju kontrolu na magistralnim i drugim putevima.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova proglasila Šešelja nepoželjnom osobom. Za sada, međutim, nije poznato da je na Kosovu protiv Vojislava Šešelja podignuta bilo kakva optužnica, na osnovu koje je bi mu se zabranio dolazak.

Lider SRS najavio je ranije da će u okviru preizborne kampanje doći na sever Kosova i razgovarati sa članovima i simpatizerima te stranke.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021