PO Narodne stranke: Nenad Cvetković – Čičko nikada nije bio, niti će biti, član naše stranke

Nedavnu posetu Vuka Jeremića Kosovu i Metohiji obeležile su optužbe Srpske liste, direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, kao i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da je Jeremića na Kosovu dočekao i „njegov čovek od poverenja“, Nenad Cvetković – Čičko, „osuđeni silovatelj devojčica u Gračanici“ i „potkazivač Srba“. Pokrajinski odbor Narodne stranke demantovao je ove tvrdnje uz poruku da se radi o „spinu Srpske liste“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Jevtić, Đurić i Cvetković (Foto PO Narodne stranke)

„Na čelu nama protivničkih političkih stranaka koje nam drže patriotske pridike na Kosovu i Metohiji je pravi osuđeni silovatelj. Silovao srpske devojčice u Gračanici. Prijavljuje srpske policajce albanskoj policiji kako bi bili uhapšeni“, poručio je u ponedeljak predsednik Srbije.

Ovim optužbama takođe se pridružila i Srpska lista. a da je Nenad Cvetković „slika i prilika politike Vuka Jeremića“, u međuvremenu je poručio i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

„Vuka Jeremića i njegovu svitu dočekao je Nenad Cvetković Čičko, poznat kao nečovek koji je zbog silovanja proveo tri godine u zatvoru. Cvetković je 2011. i 2016. godine prijavljen policiji zbog seksualnog uznemiravanja. A Srbi iz Gnjilana se sećaju da je Jeremićev domaćin 2012. godine cinkario Srbe albanskoj obaveštajnoj službi, koja je pet srpskih policajaca zbog njegove prijave lišila slobode. Očigledno da je Vuk Jeremić na KiM našao sebi pravog predstavnika Saveza za silovanje i vešanje“, navela je Srpska lista u saopštenju.

Dok je predsednik Srbije, „izvesnog Čička“ označio kao „lidera, nama protivničkih stranaka na KiM“, Srpska lista o njemu piše kao o „Jeremićevom čoveku od poverenja“, dok direktor Kancelarije za KiM, Cvetkovića označava kao Jeremićevog „novog pulena“.

„Tvrdnja da je Cvetković dočekao Jeremića je još jedan spin Srpske liste“, poručuju iz pokrajiskog odbora Narodne stranke, dodajući da Cvetković „nikad nije bio, niti će biti, član Narodne stranke“.

Odgovor na pitanje „čiji je Cvetković član i s kim sarađuje“, navode da, „najbolje pokazuju“ fotografije poslate u sklopu saopštenja.

Ostale vesti

 • Borba protiv korupcije kao uslov vizne liberalizacije za Kosovo

  Borba protiv korupcije kao uslov vizne liberalizacije za Kosovo

  Pre tri godine, Kosovo je od Evropske komisije dobilo upute da treba da ispuni dva uslova kako bi dobilo viznu liberalizaciju. Evropska komisija je 2016. godine u maju tražila da Kosovo potpiše sporazum o ratifikaciji granice između Crne Gore i Kosova, te da, kao drugi uslov, napreduje u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

 • Krvavi tragovi medijskog atentata

  Krvavi tragovi medijskog atentata

  Ubistvo Miloša Šćepanovića sada je u nadležnosti kosovskog Specijalnog tužilaštva. Majka ubijenog kaže da su joj u Prištini rekli da su slučaj preuzeli „zato što u Mitrovici ne rade ništa“. To ubistvo poslužilo je protivnicima Olivera Ivanovića za spot, čije je emitovanje prethodilo likvidaciji lidera SDP.

 • Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za

  Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za "genocid"

  Predsedništvo Udruženja kosovskih istoričara „Ali Hadri“, ogranak u Dečanima, oštro reaguje na izjave igumana manastira Visoki Dečani, oca Save Janjića, koji, kako navode, služi u albanskom pravoslavnom manastiru Dečani, manastiru koji su, kako dalje navode, uzurpirali srpski okupatori – od srednjovekovnog perioda. Izjava je sinoć data u Dnevniku informativnog programa Glasa Amerike.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane