Vesti
Drugi pišu

Optužnice protiv poslanika opozicije

Pet poslanika pokreta “Samoopredeljenje” i dvoje iz Alijanse za budućnost Kosova naći će se na optuženičkoj klupi, piše Koha Ditore.
Optužnice protiv poslanika opozicije
Skupština pod suzavcem (Foto Kim)

Aljbulena Hadžiu, Donika Kadaj-Bujupi, Aida Derguti, Glauk Konjufca i Besa Baftiu iz Samoopredeljenja, kao i troje pslanika ABK-a - Tim Kadriaj, Palj Ljekaj i Teuta Hadžiu će sesti na optuženičku klupu, saznaje ovaj list.

Osnovno tužilaštvo u Prištini je podiglo optužnice protiv opozicionih poslanika zbog bacanja suzavaca u Skupštini Kosova.

Trenutno se po istim tačkama optužnice sudi poslanicama Hadžiu i Bujupi zajedno sa Albinom Krtijem i Fatonom Topalijem.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021