Vesti
Drugi pišu

New press: Srpski poslanici pozvani na bojkot sutrašnje sednice

Šef poslaničke grupe „Srpska lista“ Slavko Simić pozvao je poslanike ove liste da ne učestvuju na sutrašnjoj sednici Skupštine Kosova gde je na dnevnom redu „Razmatranje nacrta zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici između Kosova i Crne Gore“ i glasanje o tome, saznaje New press iz Čaglavice.
New press: Srpski poslanici pozvani na bojkot sutrašnje sednice
Srpski poslanici (Foto Kim arhiva)

On je poslanicima Srpske liste i pojedinim članovima Vlade e-mailom poslao obaveštenje u kome ih poziva da ne dolaze u Prištinu, niti da učestvuju na sednici parlamenta.

„Obavestavaju se svi članovi parlamentarne grupe Srpske liste i članovi Vlade delegirani ispred Srpske liste da zbog najavljenih protesta koji su zakazani sutra u Prištini za 10 časova, kao i zbog nerealizacije našeg zahteva koji je svima poznat, ne učestvuju na plenarnoj sednici, niti odlaze u Prištinu“, navodi se u pismu Slavka Simića u koje je Produkcija New press imala uvid.

Pojedini mediji objavili su pre desetak dana da će srpski poslanici u Skupštini Kosova podžati ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore pod uslovom da Priština omogući dodelu dodatnih 20 lokacija za bazne stanice Mobilnoj telefoniji Srbije ( MTS )Ostale vesti

Srbija - Kosovo: Šta sledi posle dogovora u Briselu?
Kako dogovor o tablicama postignut u Briselu ocenjuju Srbi, a kako Albanci? Šta kažu u Beogradu, a šta u Prištini? I šta se može očekivati dalje?
  • 25.11.2022
Berlin traži da Srbija i Kosovo reše spor
Nemačka vlada je pozvala vlasti u Srbiji i na Kosovu da međusobne napetosti reše konstruktivnim dijalogom. "Razočarani smo što dve strane nisu mogle da se dogovore o rešavanju aktuelne krize", rekao je portparol vlade u Berlinu Štefen Hebeštrajt.
  • 23.11.2022
Koha: Donošenje Zakona o saradnji opština Kosova rešenje za problema sa ZSO
Usvajanje novog zakona pod nazivom "Zakon o međuopštinskoj saradnji i koordinaciji", bilo bi rešenje za prevazilaženje višegodišnjeg ćorsokaka oko formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO), piše u nedavno procurelom "non-pejperu" u koji je imao uvid portal prištinskog lista Koha.net.
  • 15.11.2022
Kleving: Kosovo mora da iznese predlog za srpsku manjinu
Nemački stručnjak za Balkan Konrad Kleving u intervjuu za Dojče vele ocenjuje koje su to prednosti, a koje mane nemačko-francuskog predloga rešenja za Kosovo i Srbiju.
  • 15.11.2022
Peca Popović: Dobrota nije privilegija jednog naroda
„Sve najlepše dolazi sa Kosova - najlepše pesme, najlepše boje, najlepši ukusi i najčasniji ljudi“, ovim rečima se pre nekoliko dana mitrovičkoj publici obratio jedan od najvećih muzičkih novinara na jugoslovenskim prostorima, Petar Peca Popović citirajući svog prijatelja, istoričara, profesora i diplomatu, Dušana Batakovića, kojem je obećao da će zajedno sa njim doći na Kosovo.
  • 12.11.2022
Nemačko-francuski predlog: najbolja moguća ponuda?
Nemačko-francuski predlog za rešavanje kosovskog problema nije naišao na odobravanje u Beogradu. Da li je to ipak prilika za "kompromis" ili pre svega ponuda da "Srbija prizna realnost"?
  • 10.11.2022