Vesti
Drugi pišu

Mustafa: Vizna liberalizacija uskoro

Kosovski premijer Isa Mustafa je izjavio da je "pitanje nedelja" kada će se doneti odluka o liberalizaciji viza za stanovnike Kosova, prenosi portal Gazeta ekspres.
Mustafa: Vizna liberalizacija uskoro
Isa Mustafa (Foto Kim)

Sastanak između premijera Kosova Ise Mustafe i predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera je završen a premijer Mustafa je na svom fejsbuk nalogu napisao da je "Evropa dom za građane Kosova".

"Upravo sam u Briselu završio sastanak sa predsednikom Evropske komisije, Žan-Klod Junkerom. Evropski put Kosova je put naše zajedničke vrednosti. Ove vrednosti su poštovane od strane najviših institucija EU," napisao je Mustafa na Fejsbuk profilu.

Premijer Mustafa boravi u Briselu, zajedno sa ministrom za integracije, Bekimom Čolakuom.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021