Mimoza Kusari Ljilja buduća premijerka?

U zamenu za većinu, Haradinaj mora da se odrekne premijerske fotelje u ime kandidata pokreta „Alternativa“ Iljira Dede.

Podeli ovaj članak sa:
 • Mimoza Kusari Ljilja (Foto Kosovapress)

Mimoza Kušari Ljilja, sadašnja gradonačelnica Đakovice, mogla bi da sedne u fotelju premijera Kosova! Ovo je, kako Sputnjik saznaje, nezvanični predlog međunarodne zajednice ponuđen kao kompromis kosovskim političarima kako bi se razrešila zapetljana politička situacija na Kosovu usled zastoja oko izbora predsednika parlamenta, a samim tim i vlade.

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta „Alternativa“ koji je osnovao Iljir Deda, a koji je išao na izbore sa strankom Badžeta Pacolija Alijansa za novo Kosovo i strankom Ise Mustafe Demokratski savez Kosova.

Kako se nezvanično saznaje, Ramuš Hardinaj, ispred koalicije PAN, razmišlja pod pritiskom međunarodne zajednice da prihvati predlog da Mimoza bude premijer umesto njega, dok bi on bio prvi potpredsednik Vlade.

Kako sada stvari stoje, Pacoli i Iljir Deda koji su se u parlamentu odvojili od stranke Ise Mustafe, obećali su podršku sa svojih šest poslanika (četiri Pacolijeva i dva Dedina) Haradinaju kako bi mogao da sa manjinama (20 poslanika — 10 sa liste „Srpska“ i 10 ostalih manjina) uz 39 poslanika koalicije PAN napokon dobije većinu za konstituisanje parlamenta i za sastav vlade.

Prema saznanjima Sputnjika, u ovom scenariju Badžet Pacoli bi takođe dobio mesto potpredsednika Vlade Kosova, ali i resor spoljnih poslova i evrointegracija, gde bi se priključilo i Ministarstvo za dijalog, koje trenutno vodi Edita Tahiri.

Ostale vesti

 • Jagode Olivera Ivanovića

  Jagode Olivera Ivanovića

  Trebalo bi i ove godine saditi jagode, pokrenuti proizvodnju, praviti slatko, džem... Moramo biti praktični i prilagoditi se, menjati navike i ne čekati da nas država vidi. Daleko je ona, a njene brige su velike”, govorio je prošle godine u Osojanu, dva dana po izlasku iz zatvora, Oliver Ivanović.

 • Šestomesečni pomen:

  Šestomesečni pomen: "Nije umro Oliver, umire pravda u nama"

  „Ovo za mene nije ništa od onog što mi odgovara da bih ja pričala. Vidite i sami. Mogu da vam se samo zahvalim što ste došli, da sa nama budete danas, ovde. Nemi smo od svega ovog što nam se desilo sa Oliverom, možda još više od nekih stvari koje se dešavaju posle. Ali mi nismo ti da sudimo. Bog je taj koji će suditi“, jedine su bile glasno izgovorene reči na šestomesečnom pomenu srpskom lideru sa Kosova i Metohije, Oliveru Ivanoviću, danas u Beogradu i izgovorila ih je sestra, Nataša Ilić-Ivanović.

 • Bivši komandanti OVK u završnici dijaloga

  Bivši komandanti OVK u završnici dijaloga

  U sledećoj rundi dijaloga sa Beogradom delegaciju Prištine predvodiće kosovski predsednik Hašim Tači, a osim njega, u njoj će biti i predsednik skupštine Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i potpredsednik vlade Fatmir Ljimaj – svi iz aktuelne vladajuće koalicije. Pridružiće im se i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, preneli su prištinski mediji na albanskom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane