Vesti
Drugi pišu

Međunarodni predstavnici nezadovljni radom Vlade

Međunarodni zvaničnici nisu zadovoljni radom  kosovske vlade i to su rekli kosovskom premijeru Isi Mustafi, tvrde neimenovani zvaničnici za Koha ditore.
Međunarodni predstavnici nezadovljni radom Vlade
Predstavnci Vlade Kosova (Foto Novosti)

Oni su navodno Mustafi rekli da mora da napravi promene u sektorima, gde su uočeni najveći nedostaci.

List na naslovnoj strani piše i da Demokratska partija Kosova (PDK) neće dati saglasnost za delimičnu rekonstrukciju vlade, ističući da PDK želi da u eventualni proces rekonstrukcije uključi sve partnere vladajuće koalicije.

Kosovski ministar pravde i zamenik predsednika PDK Hajredin Kuči rekao je da će o toj stvari odlučiti lideri PDK i LDK.

List piše da će promene u vladi nastupiti nakon što je bivši lider PDK Hašim Tači preuzeo kancelariju kosovskog predsednika.

Kuči će napustiti Ministarstvo pravde kako bi postao prvi zamenik premijera, a na čelo tog ministarstva doći će član PDK Gani Koči dok će Enver Hodžaj biti ministar spoljnih poslova, navodi list pozivajući se na zvanična saopštenja.



Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021