Vesti
Drugi pišu

Kušner mogući svedok?

List “Figaro” je objavio informaciju da je jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o počinjenim zločinima OVK, je i bivši šef UNMIK-a Bernard Kušner.
Kušner mogući svedok?
Bernard Kušner(kurir.rs)

List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija zbog "ozbiljnih navoda" o zlostavljanju srpskih i romskih zatvorenika.

"Ne mogu da kažem da je Kušner znao za trgovinu organima, ali je nemoguće da nije imao informacije o organizovanom kriminalu na Kosovu", rekao je bivši komandir policije UMNIK-a Stju Kelok za "Figaro".

On je dodao da je Kušnera redovno obavešavala policija UNMIK-a, a o tome su mu i mediji postavili mnoga pitanja.

Francuski list podseća da je Kušner uvek poricao da je zatvarao oči pred nedelima OVK i da obezbedio nekažnjenost vođama albanske gerile.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021