Vesti
Drugi pišu

’’Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu’’

Gde smo bili? Nigde! Šta smo radili? Ništa! Ali važno je da smo pobedili! Ovako nekako obratili su se Vučić i Kurti svojim biračima posle deblokade Jarinja. Ali, trebalo je da javnosti objasne još ponešto, piše Nedžat Beljulji u autorskom tekstu.
’’Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu’’
Ilustracija (Foto Balkan Plus)

Vučić je, recimo, ostao dužan odgovor na ovo pitanje: Ako je „Kosovo srce Srbije“, zašto je dizao avione, helikoptere i slao tenkove na deo svoje države? I zašto je nagovorio Srbe da sami sebe zatvore, jer su blokirali Jarinje i Brnjak koje Albanci ionako ne koriste?!

Kurti bi trebalo da nam kaže: Ako u teritoriju nezavisnog Kosova spada i deo severno od Mitrovice i Ibra, zašto je na stanovnike države čiji je premijer slao specijalne snage?

Naravno, uzalud ćemo čekati njihova objašnjenja.

Jer sve što se dešavalo protekle dve nedelje ličilo je na seoski vašar na kojem pelivani idu okolo i uz viku i galamu pokazuju mišiće i prete jedan drugom, a posle bude – cirkus!

Naš narod ima odličnu izreku za to: tresla se gora, rodio se miš!

I, zamislite, u ovu situaciju se uključili i neki mravi, albanski političari iz Preševske Doline. Pokušali su da se naprave važni, davali su izjave i komentare o visokoj politici i govorili kako bi oni uredili odnose između dve države, iako do sada nisu pokazali sposobnost da urede ni svoje dvorište, odnosno ono za šta su u Bujanovcu zaduženi.

Alo, bre, ko vas pita ili uopšte sluša za nešto!

Samo, nije ova glupost smešna!

Srbija i Kosovo su se svojim ponašanjem u ovom slučaju, kad su međusobni odnosi u pitanju, vratili tamo gde su i bili pre deset godina, i tako se stalno vrtimo u krug.

A vreme prolazi, deca rastu i ljude stare. Ide život...

 

Tekst je prvi put objavljen na portalu Bujanovačke.Ostale vesti

RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021
Stiker preko života
Prazni, beli, komadić papira s brojem u dnu. Njega lepite preko grba i imena zemlje dok ste na Kosovu, potom ga odlepljujete i bacate čim kročite u užu Srbiju, a ako, recimo, nekoliko puta pređete čuke na Jarinju, Brnjaku ili Merdaru, isto toliko puta morate uzimati, odlepljivati i lepiti beli stiker, piše za Politiku Živojin Rakočević.
  • 11.10.2021
Zajednica srpskih opština je na Кosovu zabranjen termin

„Ti si baksuz, ovo ič ne mrda”, kaže svom poznaniku Albancu Srbin u ogromnoj koloni automobila na prelazu Кončulj kod Bujanovca. Izgleda kao da, ni s jedne ni s druge strane, u kanjonu Binačke Morave niko ne prolazi. Helikopter Кfora leti između brda i svi gledaju u njega, u nebo.

  • 26.09.2021
Kosovo press: Kriminalne grupe Radoičića i Veselinovića organizuju blokade na severu
"Uvođenje mera reciprociteta sa Srbijom na registarske tablice nije bilo dobrodošlo za dvojicu srpskih kriminalaca sa severa, Zvonka Veselinovića i Milana Radojčića, koji koriste ovaj deo Kosova za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti", piše Kosovo pres.
  • 21.09.2021