Vesti
Drugi pišu

’’Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu’’

Gde smo bili? Nigde! Šta smo radili? Ništa! Ali važno je da smo pobedili! Ovako nekako obratili su se Vučić i Kurti svojim biračima posle deblokade Jarinja. Ali, trebalo je da javnosti objasne još ponešto, piše Nedžat Beljulji u autorskom tekstu.
’’Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu’’
Ilustracija (Foto Balkan Plus)

Vučić je, recimo, ostao dužan odgovor na ovo pitanje: Ako je „Kosovo srce Srbije“, zašto je dizao avione, helikoptere i slao tenkove na deo svoje države? I zašto je nagovorio Srbe da sami sebe zatvore, jer su blokirali Jarinje i Brnjak koje Albanci ionako ne koriste?!

Kurti bi trebalo da nam kaže: Ako u teritoriju nezavisnog Kosova spada i deo severno od Mitrovice i Ibra, zašto je na stanovnike države čiji je premijer slao specijalne snage?

Naravno, uzalud ćemo čekati njihova objašnjenja.

Jer sve što se dešavalo protekle dve nedelje ličilo je na seoski vašar na kojem pelivani idu okolo i uz viku i galamu pokazuju mišiće i prete jedan drugom, a posle bude – cirkus!

Naš narod ima odličnu izreku za to: tresla se gora, rodio se miš!

I, zamislite, u ovu situaciju se uključili i neki mravi, albanski političari iz Preševske Doline. Pokušali su da se naprave važni, davali su izjave i komentare o visokoj politici i govorili kako bi oni uredili odnose između dve države, iako do sada nisu pokazali sposobnost da urede ni svoje dvorište, odnosno ono za šta su u Bujanovcu zaduženi.

Alo, bre, ko vas pita ili uopšte sluša za nešto!

Samo, nije ova glupost smešna!

Srbija i Kosovo su se svojim ponašanjem u ovom slučaju, kad su međusobni odnosi u pitanju, vratili tamo gde su i bili pre deset godina, i tako se stalno vrtimo u krug.

A vreme prolazi, deca rastu i ljude stare. Ide život...

 

Tekst je prvi put objavljen na portalu Bujanovačke.Ostale vesti

Čorba bez klin(ov)a: O činu potpisivanja Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC
Desilo se, eto, i to: Dritan Abazović, premijer Crne Gore i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije potpisali su trećeg avgusta u prepodnevnim satima u Podgorici Temeljni ugovor o odnosima između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. Dokument je potpisan i ništa se nije desilo.
  • 06.08.2022
Ljudi iznad svakog straha
U Crkvi Svetog Ilije okupili su se Srbi da obeleže slavu. Hram vučitrnskih Srba podseća na spaljenu katakombu. Od fresaka na zidovima ostali su samo tamne mrlje i ispucali malter pa se tek poneki lik nazire iza gareži.
  • 04.08.2022
RSE: Milioni Srbije za osobe i firme sa ’’crne liste’’ SAD
Pojedinci i firme sa "crne liste" Sjedinjenih Američkih Država, kojima je Vašington uveo sankcije zbog sumnji na međunarodni organizovani kriminal, iz budžeta države Srbije dobijaju milionske poslove, pokazuje istraživanje Radija Slobodna Evropa (RSE).
  • 25.07.2022
Dilema oko statusa kandidata za EU
Šta Zapadni Balkan može da očekuje na samitu EU koji se održava krajem ove sedmice? Da li će te zemlje na putu ka EU prestići Ukrajina i Moldavija? Evo nekih izvoda iz nemačke štampe.
  • 21.06.2022
Šolc izoštrio poruke, Vučić navodno iznenađen
Nešto optimizma oko "evropske perspektive" palo je u senku suprotstavljenih stavova kancelara Šolca i predsednika Vučića o Kosovu i sankcijama protiv Rusije, kažu sagovornici DW.
  • 11.06.2022
Most preko Bojane će spojiti Crnu Goru i Albaniju
Plan Albanije i Crne Gore je da zajednički do 2024. godine izgrade most preko reke Bojane (alb. Buna), koji će spajati Ulcinj - najjužniju crnogorsku opštinu i letovalište Velipolje u Albaniji.
  • 10.06.2022