Vesti
Drugi pišu

Koha: Nagrađeni poslanici koji su glasali za Tačija

Kosovska vlada je "nagradila’’ poslanike koji su obezbedili da Hašim Tači bude kosovski predsednik, prenosi na naslovnoj strani prištinski list Koha ditore.
Koha: Nagrađeni poslanici koji su glasali za Tačija
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

List navodi da će kosovska vlada nagraditi, predlogom za dva ambasadorska mesta, poslanike kosovskog parlamenta koji su prisustvovali sednici na kojoj je Tači izabran za predsednika.

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Aljma Ljama, koja je tvrdila da je protiv izbora Tačija za predsednika, pa se potom predomislila, predložena je za ambasadora u Italiji.

Ljama je za prištinski dnevnik demantovala da je ovaj predlog nagrada premijera Ise Mustafe.

"Ako mislite da je ovo nagrada, moram da vas podsetim da je pozicija poslanika mnogo viša od pozicije ambasadora. Jedino šta mi je važno je da radim za državu Kosovo", rekla je Ljama.

Koha ditore navodi da je i Hajdin Abazi, funkcioner Demokratske partije Kosova i bivši zamenik ministra, predložen za ambasadora u Švedskoj.Ostale vesti

Štampa na nemačkom o severu Kosova: Popuštati je pogrešno
Neredi na severu Kosova idu na ruku predsedniku Vučiću, ocenjuje minhenski Zidojče cajtung. A švajcarski Noje Cirher cajtung piše da su se „protesti na Kosovu mogli predvideti“, ali i da „Kurtijeva igra nosi rizike“.
  • 31.05.2023
’’Nikog on ne sili na miting, ali kad te pogleda u oči...’’
Vladajuća stranka organizuje u petak u Beogradu „najveći skup ikada“. Opozicija tvrdi da se ljudi prisiljavaju da idu na taj miting, aktivisti SNS-a prave spiskove za odlazak autobusima, a neki su tamo krenuli i pešice.
  • 24.05.2023
Vorgučić: Ne verujem da su kapitalni projekti prioritet za aktuelna rukovodstva na severu
“Institucije Kosova, umesto da rade na poboljšanju standarda, više se trenutno bave pokazivanjem mišića na dominantno srpskom severu, čime pokušavaju da podignu nizak rejting”, rekao je izvršni direktor Radija Kim Isak Vorgučić za BUKA magazin.
  • 15.05.2023
Živ je Prizren, živo je srce naše

Kažu neki nema Srba u Prizrenu, nema pravoslavnih u Prizrenu – kako nema?! Tamo gde se služi Sveta liturgija, gde god se okupljamo, gde je evharistija, gde je episkop sa sveštenicima i narodom – tu je cela crkva, ne samo prizrenska crkva, nego crkva božija, rekao je u besedi iguman Sava.

  • 08.05.2023
Izbori na severu Kosova: Bojkot, kontejneri i duge cevi
U nedelju će verovatno tek šačica birača glasati na lokalnim izborima na severu Kosova, s obzirom da srpskih kandidata praktično i nema.
  • 22.04.2023
Ko će žrtvama platiti odštetu koju od Kosova traži Specijalni sud u Hagu?
Vlada Kosova, čini se, nema konkretan plan za eventualnu odštetu žrtvama u slučaju Saljiha Mustafe, bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kojeg je Specijalni sud u Hagu osudio za ratne zločine.
  • 19.04.2023