Vesti
Drugi pišu

Koha: Nagrađeni poslanici koji su glasali za Tačija

Kosovska vlada je "nagradila’’ poslanike koji su obezbedili da Hašim Tači bude kosovski predsednik, prenosi na naslovnoj strani prištinski list Koha ditore.
Koha: Nagrađeni poslanici koji su glasali za Tačija
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

List navodi da će kosovska vlada nagraditi, predlogom za dva ambasadorska mesta, poslanike kosovskog parlamenta koji su prisustvovali sednici na kojoj je Tači izabran za predsednika.

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Aljma Ljama, koja je tvrdila da je protiv izbora Tačija za predsednika, pa se potom predomislila, predložena je za ambasadora u Italiji.

Ljama je za prištinski dnevnik demantovala da je ovaj predlog nagrada premijera Ise Mustafe.

"Ako mislite da je ovo nagrada, moram da vas podsetim da je pozicija poslanika mnogo viša od pozicije ambasadora. Jedino šta mi je važno je da radim za državu Kosovo", rekla je Ljama.

Koha ditore navodi da je i Hajdin Abazi, funkcioner Demokratske partije Kosova i bivši zamenik ministra, predložen za ambasadora u Švedskoj.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021