Koha: Đurićevo hapšenje – akcija godine

Prištinska Koha je hapšenje Marka Đurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u martu 2018. godine, proglasila za  "akciju godine".

Podeli ovaj članak sa:
  • Hapšenje Marka Đurića (Foto Blic)

Taj prištinski list na albanskom jeziku ocenjuje da je severni deo Kosova "ostao tačka žarišta", a za posete srpskih zvaničnika tom Kosova kaže da su bile "stalni povod napetosti".

U tekstu se navodi da je Đurić, kako se tvrdi, "uprkos zabrani", u martu učestvovao na jednoj manifestaciji na severu Kosova kako bi govorio o situaciji u kojoj se Srbi nalaze, kada je bio uhapšen, prenosi KoSSev.

"Dok je čitav događaj bio propraćen prenosom uživo, brojne naoružane snage kosovske policije ušle su u objekat, u kojem je bilo okupljeno mnogo ljudi, da bi uhapsile Đurića", piše Koha.

Đurić je, dodaje list, opisujući svoj izbor "akcije godine", bio primenom sile ubačen u policijsko vozilo i prevezen do Prištine.

"Tu je, navodno, po naređenju predsednika Tačija, Đurić izveden iz automobila koji ga je dovezao na nekoliko metara od policijske stanice i praktično je vučen u prisustvu desetina građana koji su dovikivali i snimali. Đurić je oslobođen u roku od nekoliko sati, ali je taj čin još više otežao odnose između Kosova i Srbije", piše Koha.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane