Vesti
Drugi pišu

Koha: CIK se ne suprotstavlja srpskim izborima

Centralna izborna komisija (CIK) odbila je da se suprotstavi izborima koje je raspisala Srbija, a koji će se održati i na Kosovu, piše Koha ditore.
Koha: CIK se ne suprotstavlja srpskim izborima
CIK (Foto Beta)

To su zahtevali predstavnici opozicije u CIK-u, ali, na kraju, većina je odbila ovaj zahtev na osnovu toga da je taj proces izvan odgovornosti jedine institucije koja upravlja izbornim procesom na Kosovu.

Predsednica ove institucije, Valjdete Daka, izjavila je da nije njihovo da budu uključeni u ovaj proces, jer su u pitanju izbori druge države.

Ovu tačku dnevnog reda predložio je predstavnik "Samoopredeljenja" u CIK-u, Adnan Rustemi, uz podršku predstavnika AAK-a, Binaka Višaja i predstavnika NISMA-e, Ešrefa Višija, koji su istovremeno u ponedeljak zatražili da se izda zajedničko saopštenje u kojem se osporava organizovanje srpskih izbora na Kosovu.
Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021