Jeremić: Vučić nudio Tačiju jug Srbije za sever Kosova

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedniku Kosova Hašimu Tačiju tajno ponudio razmenu juga Srbije za sever Kosova i da javnost mora biti obaveštena o pregovorima o najosetljivijim državnim pitanjima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vuk Jeremić (Foto N1)

"Nisam javnost o Vučićevom putu u Njujork obavestio zbog neke lične netrpeljivosti, koju inače prema njemu ni ne osećam, već zato što se trenutno stvari lome oko Kosova, dok on tajno večera sa Hašimom Tačijem i nije poznato o čemu se dogovaraju. Građani stoga imaju mnogo razloga za zabrinutost", rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, podsetio je da je Vučić rekao da više ni sam ne veruje u uspostavljanje Zajednice srpskih opština na Kosovu.

"Zašto je onda dao međunarodni telefonski pozivni broj Kosovu i rasturio srpski pravosudni sistem na severu? Da li se tako pregovara o srpskim nacionalnim interesima", upitao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

Jeremić je naveo da o rezultatima katastrofalnog načina na koji je Vučić vodio pregovore najrečitije govore poniženja koja će Srbija doživeti 24. marta, simbolično na godišnjicu početka NATO bombardovanja, kada će na Kosovu prestati da funkcioniše međunarodni pozivni broj za Srbiju 381, a u Kragujevcu će biti odigrana utakmica juniorskih rukometnih timova Srbije i Kosova, bez intoniranja srpske himne i bez zastave Srbije.

"Večeras će se Vučić direktno uključiti u Dnevnik 2 RTS-a iz Njujorka i to će verovatno potrajati. Biće interesantan način na koji će me napasti i probati da relativizuje nepobitne činjenice koje sam izneo u javnost", rekao je Jeremić.

Povodom izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da Jeremić "ništa ne zna", predsednik Narodne stranke je ocenio da je Ana Brnabić "postala deo kriminalne družine koja će morati da odgovara pred zakonom".

Jeremić je naveo da je Ana Brnabić bila među čelnim ljudima firme "Kontinental vind", koja je neposredno pre njenog ulaska u Vladu Srbije sklopila sporazum o izgradnji vetroparka "Čibuk" po kojem će toj kompaniji u narednim godinama biti isplaćena 532 miliona evra za struju proizvedenu u vetroparkovima.

"Ako to nije sukob interesa, onda ne znam šta jeste", rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom prebijanja šefa izbornog štaba Narodne stranke u Smederevskoj Palanci Igora Milenkovića, rekao da SNS pribegava nasilju jer je iz vrha te partije naređeno da Narodna stranka "po svaku cenu mora da ostane ispod cenzusa" u Palanci.

"U Smederevskoj Palanci je, sa druge strane, i zajednička lista DS, DSS, LDP i SDS, stranaka koje nemaju ništa zajedničko osim toga da su doživele potop na beogradskim izborima i koje zbog toga ne predstavljaju opasnost po režim", naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da je iz vrha SNS-a naređeno da se učini sve da opozicioni glasovi odu toj listi a ne Narodnoj stranci kako ne bi prešla cenzus.

"To im neće uspeti, jer smo mi jedina stranka kojoj raste popularnost i podrška u celoj Srbiji, svega nekoliko meseci nakon osnivanja", naveo je Jeremić.

Ostale vesti

 • Krvavi tragovi medijskog atentata

  Krvavi tragovi medijskog atentata

  Ubistvo Miloša Šćepanovića sada je u nadležnosti kosovskog Specijalnog tužilaštva. Majka ubijenog kaže da su joj u Prištini rekli da su slučaj preuzeli „zato što u Mitrovici ne rade ništa“. To ubistvo poslužilo je protivnicima Olivera Ivanovića za spot, čije je emitovanje prethodilo likvidaciji lidera SDP.

 • Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za

  Kosovski istoričari traže od oca Save izvinjenje za "genocid"

  Predsedništvo Udruženja kosovskih istoričara „Ali Hadri“, ogranak u Dečanima, oštro reaguje na izjave igumana manastira Visoki Dečani, oca Save Janjića, koji, kako navode, služi u albanskom pravoslavnom manastiru Dečani, manastiru koji su, kako dalje navode, uzurpirali srpski okupatori – od srednjovekovnog perioda. Izjava je sinoć data u Dnevniku informativnog programa Glasa Amerike.

 • Haradinaj iznenađen pozivom suda

  Haradinaj iznenađen pozivom suda

  Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je bio iznenađen kada je dobio poziv Specijalnog suda pošto ga je Tribunal dva puta optužio i oslobodio i ističe da je normalno da o tome ima mnogo spekulacija, a da nije tajna da je u rešavanju kosovskog pitanja odbacio ideju promene granica, koju je deo međunarodne zajednice podržao.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane