Vesti
Drugi pišu

"Iste ubice pucale i na Olivera i na njegovog kuma?"

Jedan od pravaca istrage ubistva Olivera Ivanovića vodi i ka mogućnosti da su nalogodavci i izvršioci osobe koje su organizovale ubistvo Dimitrija Janićijevića.
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

To pišu Večernje novosti i dodaju da su “mnoge sličnosti između mučkog ubistva lider GI SDP i njegovog kuma usmerile su deo istrage ka otkrivanju mogućih veza između ova dva slučaja”.

“Obojica su ubijena vatrenim oružjem kalibra 9 milimetara, istog datuma - 16. januara, samo u razmaku od četiri godine, slični su i pojedini događaji koji su prethodili likvidaciji. Janićijević je ubijen na pragu porodičnog doma u Ulici Rudarske čete u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njegove ubice, motiv i nalogodavci nisu otkriveni. I Janićijeviću, koji je bio član Samostalne liberalne stranke, više puta su paljeni automobili, a pucano mu je i na lokal koji je držao u gradu. Mnogi su tada ova "upozorenja" povezivali sa njegovim političkim angažmanom”, navodi beogradski list.

Kako se podseća, i imovina Ivanovića bila je više puta na meti nepoznatih napadača.

“Dvaput su mu zapaljena kola, gorele su mu i stranačke prostorije, a nije bila pošteđena ni njegova porodica kad mu je nepoznati napadač upao u stan i napao suprugu i maloletnog sina”, podsećaju Novosti.

Iz GI SDP, na izmaku drugog meseca od tragedije, saopštili su da skoro svakodnevno pokušaju da stupe u kontakt sa istražnim organima i kosovskom policijom, ali da ostaju uskraćeni za odgovor dokle se stiglo sa istragom.Ostale vesti

Spomen ploča koja deli žrtve na Kosovu: Tri tačke za ’ostale’
Dragiša i Zorica Petrović iz Gračanice kod Prištine su 1. maja 1999. godine zauvek izgubili sina Nikolu (17) i ćerku Mariju (15), kada je NATO tokom bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) pogodio autobus Niš Ekspresa koji je prelazio preko mosta u mestu Lužane kod Podujeva. Podujevo se nalazi na oko 40 kilometara od Prištine.
  • 08.05.2021
„Čestitka” Aljbina Кurtija
Šta je u podeljenim i odvojenim nacionalnim, verskim i ideološkim svetovima svih ovih decenija na Кosovu i Metohiji imalo trunku iskrenosti? Gde se mogla čuti jednostavna ljudska prirodna i preko potrebna poruka da se obratiš drugima? Кako se, makar, jednog jedinog dana mogla osetiti želja da je neko nekome poželeo: sreću, mir, blagostanje – pa čak i ljubav?
  • 04.05.2021
Svetlost, strah i poricanje
Na odeždama svetitelja sada piše OVК (Oslobodilačka vojska Кosova), a na vrhu stene, nekoliko metara iznad isposnice, postavljena je nova zastava Republike Albanije
  • 03.05.2021
EU: Non pejper ne odražava stavove EU i nije dostavljen Lajčaku ili Borelju
Nakon što su Nemačka i Francuska demantovale da stoje iza non-pejpera o rešavanju kosovskog pitanja koji je u ponedeljak uveče objavila Koha, od istog se distancirala i Evropska unija.
  • 28.04.2021
Preminuo Milija Popović
U beogradskoj bolnici „Dr Dragiša Mišović“, od posledica virusa kovid-19 preminuo je Milija Popović, ugledni građanin Gračanice, napisao je novinar i publicista Đorđe Jevtić.  
  • 21.03.2021
„Pandemija negativno uticala na položaj žena“
Predsednica Udruženja žena „Ruka ruci“ Nevenka Rikalo je pozivajući se na policijske i izvore organizacija koje se bave pravima žena, rekla  da je tokom pandemije koronavirusa na Kosovu povećan broj nasilja u porodici u odnosu na period pre koronavirusa.
  • 15.02.2021