Vesti
Drugi pišu

Insajderi: Uhapšen Srbin, član Suljine grupe

Ljubiša Vujović uhapšen je juče na prelazu Jarinje na severu Kosova, zbog sumnje da je član kriminalne grupe, koju je predvodio poslanik DPK Azem Sulja, prenosi prištinski portal Insajderi.

Insajderi: Uhapšen Srbin, član Suljine grupe
(Insajderi)

Grupa, čiji je Vujović navodni član, tereti se da je nezakonito prisvojila zemljište srpskih porodica sa Kosova i na taj način oštetila kosovski budžet u iznosu od 30 miliona evra.

Potvrđujem da je uhapšena osoba iz grupe osumnjičenih u poslednjoj akciji protiv korupcije. Uhapšen je na prelazu u Jarinje, izjavio je portparol kosovskog tužilaštva, Ekrem Ljutfi.

Vujović je osmi po redu uhapšeni član ove grupe, a nakon što je u akciji Kosovske policije i pripadnika EULEX-a, 27. aprila, uhapšeno 6 lica, a posle dva dana predao i navodni lider ove grupe, ujak kosovskog predsednika Hašima Tačija, Azem Sulja.

Sulji je u međuvremenu određen jednomesečni pritvor.

Grupa je, kako je ranije saopšteno iz kosovskog tužilaštva, bila aktivna od 2006. godine do danas i prisvajala zemljište srpskih porodica sa Kosova krivotvorenjem zvaničnih dokumenata i davanjem mita javnim službenicima.Ostale vesti

„Pandemija negativno uticala na položaj žena“
Predsednica Udruženja žena „Ruka ruci“ Nevenka Rikalo je pozivajući se na policijske i izvore organizacija koje se bave pravima žena, rekla  da je tokom pandemije koronavirusa na Kosovu povećan broj nasilja u porodici u odnosu na period pre koronavirusa.
  • 15.02.2021
Čestitka
Setimo se da je samo koju nedelju pre Bajdenove čestitke, zbog izborne pobede demokratskog predsedničkog kandidata u SAD, ozarenost ukrasila i mnoga lica na beogradskoj društvenoj sceni, posebno onoj politički emancipovanoj od „suverenističkog balasta“, piše u uvodniku novog Pečata Saša Francisti.
  • 12.02.2021
Nomen est omen: Prof. dr Stevan Baljošević
Nedavno je nastao zapis o lekarima sa Kosova i Metohije koje je pokosila opaka bolest. Svi oni i još neizbrojano mnogo lekara bili su studenti profesora Stevana Baljoševića. Pre bi se moglo reći da su bili đaci učitelja Steve. Jer, on je svedočio etiku lekarske struke - radio je časno, predano prenosio znanje i vaspitavao buduće lekare, piše Radmila Todić-Vulićević.
  • 10.02.2021
Sonja je ispunila kosovski zavet
Kada sam sretala Sonju u domu kulture, gde se stalno nešto događalo, komentarisale smo slike umetnika, pozorišne predstave, promocije knjiga, filmove. Ona je bila uvek prisutna kao intelektualka i kao Sonja Živojinova. Ali nisu oni nikada bili, niti su ličili na one parove koji će se naći na naslovnoj strani skupog časopisa, u kome na desetak strana razgovaraju s njima i slikaju ih u različitom ambijentu. Oni su uvek bili – mi, napisala je za Politiku Radmila Todić-Vulićević.
  • 04.02.2021
Sedam vekova Gračanice, ponos srpskog pravoslavlja
Manastir Gračanicu, jednu od najlepših srpskih srednjovekovnih sakralnih građevina, podigao je pre sedam stoleća kralj Milutin. Manastirske zidine čuvaju sećanje na slavnu ali i tužnu prošlost pravoslavaca.
  • 23.01.2021
Pavlović: Firme Radoičića i Veselinovića u 2019. zaradile 63 miliona evra
Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović rekla je u "Utisku nedelje" da su prihodi samo dve firme kontraverznih biznismena Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića bliskih vlastima u Srbiji, a koje popločavaju ulice u Beogradu, u 2019. godini iznosili 63 miliona evra i da je važno da se spomenu veze koje oni imaju u politici.
  • 19.01.2021