Vesti
Drugi pišu

Insajderi: Uhapšen Srbin, član Suljine grupe

Ljubiša Vujović uhapšen je juče na prelazu Jarinje na severu Kosova, zbog sumnje da je član kriminalne grupe, koju je predvodio poslanik DPK Azem Sulja, prenosi prištinski portal Insajderi.

Insajderi: Uhapšen Srbin, član Suljine grupe
(Insajderi)

Grupa, čiji je Vujović navodni član, tereti se da je nezakonito prisvojila zemljište srpskih porodica sa Kosova i na taj način oštetila kosovski budžet u iznosu od 30 miliona evra.

Potvrđujem da je uhapšena osoba iz grupe osumnjičenih u poslednjoj akciji protiv korupcije. Uhapšen je na prelazu u Jarinje, izjavio je portparol kosovskog tužilaštva, Ekrem Ljutfi.

Vujović je osmi po redu uhapšeni član ove grupe, a nakon što je u akciji Kosovske policije i pripadnika EULEX-a, 27. aprila, uhapšeno 6 lica, a posle dva dana predao i navodni lider ove grupe, ujak kosovskog predsednika Hašima Tačija, Azem Sulja.

Sulji je u međuvremenu određen jednomesečni pritvor.

Grupa je, kako je ranije saopšteno iz kosovskog tužilaštva, bila aktivna od 2006. godine do danas i prisvajala zemljište srpskih porodica sa Kosova krivotvorenjem zvaničnih dokumenata i davanjem mita javnim službenicima.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021