Vesti
Drugi pišu

Hoti: Dinamično radimo na prikupljanju dokaza o ubistvu

O istrazi ubistva predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića za sada zvanično se zna samo da Radna grupa koju formira Vlada Kosova, uz odobrenje javnog tužioca Kosova "dinamično radi na prikupljanju dokaza".
Hoti: Dinamično radimo na prikupljanju dokaza o ubistvu
Besim Hoti (Foto Kim arhiva)

Ovo je za Danas izjavio Besim Hoti, zamenik regionalnog komandira KP u Severnoj Mitrovici, napominjući da nema novih informacija koje će, kad dođe vreme, javnosti saopštiti Radna grupa za istragu Ivanovićevog ubistva i javni tužilac Šućri Sulja. Sulja se juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Istragu na insistiranje Prištine, SAD i Brisela, vode kosovske vlasti, od 16. januara, kad je Ivanović ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U KP izjave su juče dale zamenik predsednika SDP Ksenija Božović i sekretarica Inicijative Silvana Arsović. One su provele dva i po sata u KP, gde nisu dobile nikakve informacije o istrazi.

Goran Rakić, gradonačelnik severne Mitrovice, kaže za naš list da je juče tražio od policije da što pre izda saopštenje o toku istrage, jer "ne želi spekulacije kojima se ubiraju politički poeni na Ivanovićevom ubistvu".

Prema Rakićevim rečima, Kosovska policija nije mogla da precizira kad će nadležni organi saopštiti javnosti dokle je istraga stigla.Ostale vesti

Preminuo Milija Popović
U beogradskoj bolnici „Dr Dragiša Mišović“, od posledica virusa kovid-19 preminuo je Milija Popović, ugledni građanin Gračanice, napisao je novinar i publicista Đorđe Jevtić.  
  • 21.03.2021
„Pandemija negativno uticala na položaj žena“
Predsednica Udruženja žena „Ruka ruci“ Nevenka Rikalo je pozivajući se na policijske i izvore organizacija koje se bave pravima žena, rekla  da je tokom pandemije koronavirusa na Kosovu povećan broj nasilja u porodici u odnosu na period pre koronavirusa.
  • 15.02.2021
Čestitka
Setimo se da je samo koju nedelju pre Bajdenove čestitke, zbog izborne pobede demokratskog predsedničkog kandidata u SAD, ozarenost ukrasila i mnoga lica na beogradskoj društvenoj sceni, posebno onoj politički emancipovanoj od „suverenističkog balasta“, piše u uvodniku novog Pečata Saša Francisti.
  • 12.02.2021
Nomen est omen: Prof. dr Stevan Baljošević
Nedavno je nastao zapis o lekarima sa Kosova i Metohije koje je pokosila opaka bolest. Svi oni i još neizbrojano mnogo lekara bili su studenti profesora Stevana Baljoševića. Pre bi se moglo reći da su bili đaci učitelja Steve. Jer, on je svedočio etiku lekarske struke - radio je časno, predano prenosio znanje i vaspitavao buduće lekare, piše Radmila Todić-Vulićević.
  • 10.02.2021
Sonja je ispunila kosovski zavet
Kada sam sretala Sonju u domu kulture, gde se stalno nešto događalo, komentarisale smo slike umetnika, pozorišne predstave, promocije knjiga, filmove. Ona je bila uvek prisutna kao intelektualka i kao Sonja Živojinova. Ali nisu oni nikada bili, niti su ličili na one parove koji će se naći na naslovnoj strani skupog časopisa, u kome na desetak strana razgovaraju s njima i slikaju ih u različitom ambijentu. Oni su uvek bili – mi, napisala je za Politiku Radmila Todić-Vulićević.
  • 04.02.2021
Sedam vekova Gračanice, ponos srpskog pravoslavlja
Manastir Gračanicu, jednu od najlepših srpskih srednjovekovnih sakralnih građevina, podigao je pre sedam stoleća kralj Milutin. Manastirske zidine čuvaju sećanje na slavnu ali i tužnu prošlost pravoslavaca.
  • 23.01.2021