Hodža: Osnovano sumnjamo da je Radoičić umešan u ubistvo Ivanovića

Prikupljanjem dokaza tokom dosadašnje istrage došli smo do osnovanih sumnji da je Radoičić sarađivao sa ljudima koji su sada u pritvoru, a koji se sumnjiče da su učestvovali ili pomagali izvršiocima ubistva lidera SDP. Naravno, sve to tek treba da bude potvrđeno, kaže za novi broj NIN-a Sulj Hodža specijalni tužilac Kosova koji vodi slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sulj Hodža (Foto N1)

Radoičić se sumnjiči i za organizovani kriminal, odnosno trgovinu drogom. Deo naše istrage su i akteri medijske kampanje protiv Ivanovića, kaže Hodža.

Komentarišući činjenicu da je srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal označilo predmet istrage ubistva Olivera Ivanovića strogo poverljivim, u ekskluzivnom razgovoru za NIN Silj Hodža, kosovski specijalni tužilac kome je ovaj slučaj dodeljen u martu 2017. slaže se da je reč o osetljivom predmetu. Pa, ipak, on smatra da to ne znači da se o njemu ne sme govoriti i da interes javnosti treba da bude poštovan u okvirima onoga što ne bi remetilo istragu.

Sa druge strane, čini da se srpski i albanski političari nadmeću u disciplini prebacivanja krivice za Ivanovićevo ubistvo. Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri otišao je najdalje u tom smislu, označivši predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao nalogodavca, a Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, kao izvršioca ovog političkog ubistva: „Umesto saradnje i stavljanja Radoičića pred zakon kao glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića. Nema nijednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoji jedan takav odnos nalogodavca i izvršioca“, naveo je Tahiri na svom Fejsbuk profilu.

Njegova „koleginica“ iz Srbije Nela Kuburović odgovorila je da kosovsko tužilaštvo odbija formiranje zajedničkog istražnog tima, a Marko Đurić, šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je na svoj način doprineo „duhu saradnje“ izjavom da sve više indicija ukazuje da su naručioci atentata na Ivanovića - predsednik Kosova Hašim Tači i Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta.

Sam Vučić, iako se u prvim izjavama posle izdavanja naloga za Radoičićevo hapšenje stavio u ulogu njegovog advokata, ubeđujući srpsku javnost da je potpredsednik Srpske liste, za koga je doskora tvrdio da ga ne poznaje - sigurno nevin po pitanju ubistva Olivera Ivanovića, nedavno je izjavio da ima pozitivno mišljenje o profesionalizmu kosovskog specijalnog tužioca posle njegove izjave da to tužilaštvo nije podiglo nijednu optužnicu, već da za sada ima samo - osumnjičene.

Ostale vesti

 • Neka mrtve ne diraju

  Neka mrtve ne diraju

  Sa višespratnice u izgradnji čuju se snažni udarci čekićem, a majstori se glasno dovikuju na albanskom jeziku. Ispod njih, juče, lipljanski Srbi traže grobove svojih pokojnika, na groblju, gde su se pre dve noći, čuli udarci kojima je razbijeno i polomljeno devetnaest srpskih nadgrobnih spomenika. Između tih noćnih rušitelja i ovih dnevnih graditelja stoji, nad potpuno srušenim grobom svojih roditelja Dojčin Кostić. Tih, smiren, zamišljen, sa emocijama svedenim na meru gradskog čoveka.

 • Kosovska Carina negira da na Sever dolazi roba iz Srbije

  Kosovska Carina negira da na Sever dolazi roba iz Srbije

  Početkom prošle nedelje, sve prodavnice, apoteke i drugi uslužni objekti bili su zatvoreni zbog "nestašice robe iz Srbije" koja je nastupila usled takse na uvoz robe iz Srbije i BiH. Ipak, u sredu ujutru na Sever je „puštena“ roba iz Srbije i od tada su prodavnice bolje snabdevene.

 • Fljorim Ejupi prijavio Vučića vlastima u Nemačkoj

  Fljorim Ejupi prijavio Vučića vlastima u Nemačkoj

  Fljorim Ejupi, kojeg je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povezao sa ubistvom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prijavio je srpskog predsednika pravosudnim organima u Nemačkoj, prenosi Kossev pisanje kosovskih medija na albanskom.

 • Insajderi: 185 lažnih ratnih invalida i dalje rade u PK

  Insajderi: 185 lažnih ratnih invalida i dalje rade u PK

  Oko 185 službenika Kosovske policije je pod istragom Policijskog inspektorata Kosova pod sumnjom da su se lažno prijavili kao ratni invalidi, javlja kosovski Insajderi. Među njima je i V.V., osumnjičeni za seksualno zlostavljanje maloletnice iz Glogovca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane