Hodža: Osnovano sumnjamo da je Radoičić umešan u ubistvo Ivanovića

Prikupljanjem dokaza tokom dosadašnje istrage došli smo do osnovanih sumnji da je Radoičić sarađivao sa ljudima koji su sada u pritvoru, a koji se sumnjiče da su učestvovali ili pomagali izvršiocima ubistva lidera SDP. Naravno, sve to tek treba da bude potvrđeno, kaže za novi broj NIN-a Sulj Hodža specijalni tužilac Kosova koji vodi slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sulj Hodža (Foto N1)

Radoičić se sumnjiči i za organizovani kriminal, odnosno trgovinu drogom. Deo naše istrage su i akteri medijske kampanje protiv Ivanovića, kaže Hodža.

Komentarišući činjenicu da je srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal označilo predmet istrage ubistva Olivera Ivanovića strogo poverljivim, u ekskluzivnom razgovoru za NIN Silj Hodža, kosovski specijalni tužilac kome je ovaj slučaj dodeljen u martu 2017. slaže se da je reč o osetljivom predmetu. Pa, ipak, on smatra da to ne znači da se o njemu ne sme govoriti i da interes javnosti treba da bude poštovan u okvirima onoga što ne bi remetilo istragu.

Sa druge strane, čini da se srpski i albanski političari nadmeću u disciplini prebacivanja krivice za Ivanovićevo ubistvo. Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri otišao je najdalje u tom smislu, označivši predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao nalogodavca, a Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, kao izvršioca ovog političkog ubistva: „Umesto saradnje i stavljanja Radoičića pred zakon kao glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića. Nema nijednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoji jedan takav odnos nalogodavca i izvršioca“, naveo je Tahiri na svom Fejsbuk profilu.

Njegova „koleginica“ iz Srbije Nela Kuburović odgovorila je da kosovsko tužilaštvo odbija formiranje zajedničkog istražnog tima, a Marko Đurić, šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je na svoj način doprineo „duhu saradnje“ izjavom da sve više indicija ukazuje da su naručioci atentata na Ivanovića - predsednik Kosova Hašim Tači i Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta.

Sam Vučić, iako se u prvim izjavama posle izdavanja naloga za Radoičićevo hapšenje stavio u ulogu njegovog advokata, ubeđujući srpsku javnost da je potpredsednik Srpske liste, za koga je doskora tvrdio da ga ne poznaje - sigurno nevin po pitanju ubistva Olivera Ivanovića, nedavno je izjavio da ima pozitivno mišljenje o profesionalizmu kosovskog specijalnog tužioca posle njegove izjave da to tužilaštvo nije podiglo nijednu optužnicu, već da za sada ima samo - osumnjičene.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane