Vesti
Drugi pišu

Haljiti: Incident u Kumanovu je mogao biti sprečen

Zamenik predsednika kosovske skupštine Džavit Haljiti tvrdi da je prošlogodišnji oružani incident u Kumanovu mogao biti sprečen od strane kosovskih i makedonskih bezbednosnih institucija.

Haljiti: Incident u Kumanovu je mogao biti sprečen
Džavit Haljiti (Foto Telegrafi)

Haljiti je istakao da su visoki zvaničnici obe Vlade imali informacije kojima je bilo moguće sprečiti incident.

Haljiti, koji je istaknuti član Demokratske partije Kosova (DPK), optužio je u intervjuu za TV Dukađini kosovskog ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija da je ignorisao bezbednosnu komisiju i da nije razjasnio situaciju u vezi sa incidentom u Kumanovu.

Povodom sporazuma o demarkaciji granica sa Crnom Gorom, Haljiti je rekao da bi o tom pitanju trebalo razgovarati i ispitati ga pre nego što ga potpišu kosovski zvaničnici, preneo je prištinski Telegrafi.

Haljiti je naveo da pozdravlja debatu o tom pitanju, zakazanu za 3. avgust, jer se na taj način, kako je ocenio, može mnogo toga razjasniti.

 Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021