Vesti
Drugi pišu

Grafit u Orahovcu o vozu, gađan autobus sa Srbima

Nepoznata lica ispisala su na trafostanici u Orahovcu grafit „Koji je najveći albanski dron, srpski voz“. 
Grafit u Orahovcu o vozu, gađan autobus sa Srbima
Ispisan grafit natrafostanici (Foto Dejan Baljošević)

Kako javlja Dejan Baljošević grafit je ispisan u blizini linije etničke podele Orahovca.

Na trafostanici je na latinici i lošem srpskom jeziku ispisano „Koji je najveći albanski dron, srpski voz“.

Takođe grupa albanse dece gađala je danas autobus koji vozi Srbe iz Velike Hoče i Orahovca.

Prema svedočenjima putnika autobus su negde oko 13 časova pri izlasku iz Kosovske Mitrovice, grudvama snega i ledenicama gađali albanski dečaci poređani pored puta, pogodivši šoferšajbnu, na kojoj se staklo, nije polomilo, već samo naprslo.

“Vozač je nastavio da vozi dalje i tek kada je putem naišao na patrolu Kosovske saobraćajne policije, zaustavio je autobus i prijavio im incident”, prenosi Baljošević.

Policija je, dodaje, ispitala vozača i zamerila mu što ih nije zvao sa lica mesta.

Fotografisali su autobus i oštećenu šoferšajbnu, uzeli izjavu od vozača, koji se pravdao da, iz bezbednosnih razloga, nije mogao da zaustavi autobus u trenutku napada.

Tek posle sat zadržavanja, policija je dozvolila da autobus nastavi dalje.Ostale vesti

Zapadni posrednici dolaze ’’praznih ruku’’
Predstavnici Nemačke, Francuske i EU žele dil Beograda i Prištine, ali ne nude pravu evropsku perspektivu, ocenjuje Frankfurter algemajne cajtung. Zato je pitanje da li će Vučić i Kurti založiti svoj politički kapital.
  • 23.01.2023
Sećanje na Olivera Ivanovića, južno od Ibra

Na današnji dan pre pet godina, u 8 i 15 ujutro, ubijen je srpski političar sa Kosova i Metohije, Oliver Ivanović. Još se ne zna ko su ubice i nalogodavci. U Prištini je u toku suđenje za umešanost u ubistvo, koje se odvija sporo i uz svedoke koji menjaju iskaze ili se ne odazivaju pozivima da svedoče. U Beogradu je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo predistražni postupak, o kojem ne znamo ništa jer, kako je Insajderu odgovoreno, sve je pod oznakom strogo poverljivo. 

  • 16.01.2023
Drži nas svetinja
Teško je danas naći u svetu jednu tako lepu crkvu u koju dolazi manje ljudi i u kojoj je život snažno povezan sa svetim i istorijskim ličnostima sa njenih zidina.
  • 08.01.2023
Roditelji ubijene dece: Vučić i Tužilaštvo da saopšte istinu o masakru u ’Pandi’
Roditelji šest dečaka ubijenih u pećkom kafiću "Panda" 1998. godine, već šest godina uzalud traže prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je 2013. godine saopštio da masakr u "Pandi" nisu počinili Albanci.
  • 26.12.2022
Vučić zateže odnose sa Berlinom: Sve je drukčije bez Merkel
Vlasti u Berlinu insistiraju na bržem rešenju kosovskog problema, a Beograd na to odgovara oštrom retorikom. Odnos sa Nemačkom je protivrečan - čas se predstavlja kao prijatelj, čas kao neprijatelj.
  • 24.12.2022
Sveti Nikola u Prištini: Lepo lice slobode
Crkva Svetog Nikole je malo ostrvo na kojem jednom godišnje oživi Priština, ožive priče, urbanost, mirisi grada, zaboravljeni prijatelji i potreba za povratkom.
  • 19.12.2022